A nyári kánikulában kincset érő ventilátor

Bár a nyári kánikula most még elég messzinek tűnik, de hidd el, kettőt pislogsz, és itt lesz megint. Érdemes tehát már most felkészülni rá, és találni valamilyen megoldást arra, hogy hidegen tartsd az otthonodat, még akkor is, ha nem rendelkezel légkondival.
Nyikes Zoltán 2023. december 5., kedd 9:05
Bár a nyári kánikula most még elég messzinek tűnik, de hidd el, kettőt pislogsz, és itt lesz megint. Érdemes tehát már most felkészülni rá, és találni valamilyen megoldást arra, hogy hidegen tartsd az otthonodat, még akkor is, ha nem rendelkezel légkondival.
Szerző: Nyikes Zoltán 2023. december 5., kedd 9:05

Álló ventilátor a gyors felüdüléshez

A Szellőző shop ventilátor kínálatában is kapható álló ventilátorok a termékkategória örökzöld darabjai, amelyeket leginkább azért szeretünk, mert egyszerű szerkezetek, olcsók, és gyorsan beüzemelhetők. 

A levegőt ugyan a legnagyobb sajnálatunkra nem képesek valóban lehűteni, hatékonyan megmozgatni azonban igen. Egyesek például egy tál jeget is elé szoktak rakni, a propellert pedig maguk felé fordítják, hogy a jég által lehűtött levegőt az eszköz egyenesen rájuk fújja. Ez ugyan egy ideiglenes megoldás arra, ha elképesztően meleg van, és semmi más nem működik, de legalább hoz egy kis enyhülést.

Ami pedig a zajszintjét illeti, az olcsóbb termékek nem feltétlenül erősítik a halk ventilátorok csapatát, de cserébe a legtöbbjük akkumulátoros kiszerelésben is kapható. Így olyan helyen is használhatók, ahol nincsen konnektor.

Tanács a kiválasztásához: az állványos ventilátorok esetében kiemelt jelentőséggel bír a stabilitás, tehát érdemes olyan modellt választanod, amely stabil alapzattal és csúszásmentes talpakkal rendelkezik. 

Vannak, akik az asztali változatot jobban kedvelik

Bár az asztali ventilátor teljesítménye nem túl egetrengető, de arra tökéletesen megfelel, hogy az asztal körül foglalatoskodó személyeket kicsit felfrissítse, vagy egy kisebb helyiséget kiszellőztessen. 

Ráadásul a kompakt méreteknek köszönhetően (20-30 centiméteres lapátokkal van ellátva) alig foglal helyet. Ha nincsen használatban, bármikor elpakolható valamelyik szekrénybe.

Ha aggódnál a forgó lapátok miatt keletkező sérülések miatt

Abban az esetben, ha nem szeretnél a forgó propellerekkel bajlódni, akkor a toronyventilátort neked találták ki. Ez az eszköz ugyanis úgy működik, hogy az alapzata beszívja magába a levegőt, végül pedig az némi nyomás hatására kiengedésre kerül. 

Mivel a gyártók nagy hangsúlyt fektetnek arra, hogy könnyebb legyen a beltéri integrációja, így számtalan igazán ízléses darabot találhatsz belőle. Remek példaként említhető a fenti webáruház által forgalmazott Airbi Zephyr forgó toronyventilátor.

Végül ejtsünk pár szót arról, hogy milyen hátrányokkal járhat a hosszan tartó ventilátorhasználat!

A hosszan tartó ventilátorhasználat egyik kiemelkedő hátránya, hogy kiszárítja a levegőt, amely miatt mindenképpen érdemes lesz odafigyelni a rendszeres folyadékbevitelre. Továbbá eléggé felkavarhatja a port az adott helyiségben, így előfordulhat, hogy gyakrabban lesz szükség porszívózásra és a felületek letörlésére.

Címkék: #PR
Neked ajánljuk
Átigazolások
Ferencváros
Mohamed Ali Ben Romdhane
Tunéziában azt írják, hogy az Al Ahlyhoz igazolhat Mohamed Ali Ben Romdhane, honlapunk azonban úgy értesült, hogy a Fradinál egyelőre nem jelentkezett az egyiptomi csapat az üzlettel kapcsolatban.
ETO FC
Kuznyecov Szergej
Korábbi hírünknek megfelelően Kuznyecov Szergej lett a győriek új vezetőedzője.
ETO FC
Távozik a vezetőedző
Az NB II-ben szereplő ETO FC vezetősége szerződést bontott az első csapatot irányító Antonio Munozzal.
Tovább az összes átigazoláshoz