4 tipp, hogy a bejárati ajtó cseréje minél zökkenőmentesebb legyen

A bejárati ajtó cseréje lehet rémálom, vagy egy gyors, minimális felfordulást okozó, egyszerű munka. Hogy melyik verzió valósul meg, az nagyban függ attól, hogy mennyire járunk utána előzetesen a szóba jöhető lehetőségeknek és mennyire vagyunk megfontoltak és tájékozottak a választást illetően. Az alábbi tanácsok betartásával elkerülhetjük a komolyabb fennakadásokat:
Nyikes Zoltán 2023. június 7., szerda 16:48
A bejárati ajtó cseréje lehet rémálom, vagy egy gyors, minimális felfordulást okozó, egyszerű munka. Hogy melyik verzió valósul meg, az nagyban függ attól, hogy mennyire járunk utána előzetesen a szóba jöhető lehetőségeknek és mennyire vagyunk megfontoltak és tájékozottak a választást illetően. Az alábbi tanácsok betartásával elkerülhetjük a komolyabb fennakadásokat:
Szerző: Nyikes Zoltán 2023. június 7., szerda 16:48

Törekedjünk a minél kisebb átalakításra!

Ajtót választani kétféleképpen lehet: vagy a nyílászáró méretét igazítjuk a falnyíláshoz, vagy fordítva. Ha egy egyedi bejárati ajtó mellett tesszük le a voksunkat, akkor még nem szabványméretű nyílás esetében sem kell kibontani vagy megtoldani a falat.

Ez lényegesen kevesebb munkával, idővel, felfordulással és persze anyagi ráfordítással jár. Hiszen a méretre gyártott ajtó beszerelése egy szakemberekből álló csapat számára mindössze 2-3 óra, míg a falnyílás átalakítása ennél lényegesen hosszabb idő. 

Ezért hacsak nem eleve az egész házat tatarozzuk, akkor törekedjünk a minél kevesebb kellemetlenséggel járó megoldásokra. Felejtsük el a szabványajtókat és készíttessünk egyedi méretű nyílászárót, ennek még a külsejét is a saját ízlésünkre szabhatjuk, nem egy meglévő kínálatból kell választani.

Mindig a megfelelő típust válasszuk!

Sokan nem tudják, de a bejárati ajtókból is létezik bel-, illetve kültéri változat. Az elsőt azoknál a társasházaknál használják, ahol a lakások egy zárt lépcsőházból nyílnak, míg a másikat értelemszerűen családi házaknál és nyitott ganggal rendelkező társasházak esetében alkalmazzák.

A két típus között árban (is) lényeges különbség van, de ez nem véletlen. Egy kültérre szánt ajtó ugyanis rendelkezik olyan extrákkal, mint például a hőszigetelés, az UV-álló bevonat vagy a hőhídmentesség. Ezek egy beltéri ajtónál nem fontosak, a kültérieknél viszont elengedhetetlenek.

Nem érdemes azon spórolni, hogy nem a megfelelő típust választjuk, mert így csak hamarabb tönkremegy a nyílászáró, az újbóli csere pedig csak többletköltséggel és felesleges bosszankodással jár.

Ne mi végezzük a beszerelést!

Igaz, hogy manapság a DIY, azaz “csináld magad” projektek korát éljük, de azért nem célszerű mindent otthon, házilag kivitelezni. Egy ajtócsere ugyanis lényegesen nehezebb és összetettebb munkafolyamat, mint például egy polc felszerelése vagy egy lapra szerelt bútor összerakása. 

Ha nincs meg a kellő szaktudásunk, és nem rendelkezünk megfelelő szerszámokkal, akkor inkább neki se álljunk, mert nagy az esély rá, hogy balul sül el a dolog. Egy rosszul beépített ajtó nem nyújt kellő védelmet, ráadásul hamarabb tönkre is megy. Bízzuk inkább ezt a feladatot a szakemberekre.

Nincs olyan, hogy ingyen beszerelés!

Sok ajtókat gyártó és forgalmazó cég hirdeti magát azzal, hogy díjmentesen szerelik be a választott nyílászárót. Ám ne higgyünk ennek a marketingfogásnak, ingyenes szolgáltatás ugyanis nem létezik. 

Lehet, hogy magáért a szerelésért nem kérnek pénzt külön, viszont jobb ha tudjuk, hogy ennek a díja bele van építve a termékek árába.

Címkék: #PR
Neked ajánljuk
Átigazolások
Ferencváros
Ifj. Lisztes Krisztián
Németországi sajtóhírek szerint a Frankfurt minden egyes meccs után, amit Lisztes a Ferencvárosnál játszik még a mostani idényben, egy kisebb prémiumot fizet a magyar klubnak.
MTK Budapest
Futács Márkó
Távozott az MTK Budapesttől Futács Márkó. A 33 éves támadó másfél éven át viselte a klub mezét, de az idei szezonban nem kapott játéklehetőséget, így a felek közös megegyezéssel bontottak szerződést.
Honvéd / Kisvárda
Lazar Cirkovic
A Magyarországon eltöltött két év után a szerb Lazar Cirkovic úgy döntött, hogy új kihívást keres távol az NB I-től és otthonától.
Tovább az összes átigazoláshoz