Fotó: fradi.hu

Szürreális sztori: Csercseszov egyszer megszelídített egy oroszlánt a rettegett hírű csecsen hadúr otthonában

A csecsen (klub)vezetőnek saját állatkertje volt, az együttest akkor irányító Csercseszov pedig jó barátságot kötött az oroszlánnal.
Csakfoci.hu 2024. február 23., péntek 17:33
Fotó: fradi.hu
A csecsen (klub)vezetőnek saját állatkertje volt, az együttest akkor irányító Csercseszov pedig jó barátságot kötött az oroszlánnal.
Szerző: Csakfoci.hu 2024. február 23., péntek 17:33

A Torpedo Moszkva labdarúgója, Igor Lebedenko nem mindennapi történetet mesélt el a Sport-Expressnek az Akhmat Grozny együttesénél töltött időszakból. Az igen szürreális jelenetek - amelyeknek főszereplője a Fradi korábbi vezetőedzője, Sztanyiszlav Csercseszov volt -, akkor játszódtak le, amikor a labdarúgó meglátogathatta a klub első emberének számító, jelenleg a Csecsen Köztársaságot vezető Ramzan Kadirovnak a rezidenciáját.

A méret sokkoló volt. Golfkocsik, rengeteg arany - az egész az Arab Emírségekre emlékeztetett. Még egy mini állatkert is volt ott. Mai napig látom magam előtt, ahogy Sztanyiszlav Szalamovics odalépett az oroszlánketrechez, és azt mondta: "Csitt, csitt, én is ugyanilyen vagyok"

- emlékezett vissza Lebedenko, aki 2012 és 2017 között játszott az együttesben, míg Csercseszov 2011 és 2013 között irányította az egyébként Ramzan Kadirov apja, Akhmat nevét viselő csapatot.

Ramzan Kadirovot az évek során nemzetközi szervezetek is bírálták a kormánya alatt elkövetett számos emberi jogi visszaélés miatt, a Human Rights Watch az eltűnéseket és a kínzásokat olyannyira elterjedtnek nevezte, hogy azokat emberiesség elleni bűncselekménynek minősítette. Kadirov ezeket a vádakat tagadja.

Árulkodó történet a vagyonával és fegyvereivel előszeretettel pózoló Kadirovról, hogy 2011-ben meghívta a 2002-es vb-t megnyert brazil válogatottat, hogy az játsszon egy barátságos meccset az általa verbuvált csapat ellen. A találkozón a csapatkapitányként játszó Kadirov két gólt is szerzett - együttesében egyébként pályára lépett Lothar Matthäus és Oliver Kahn is...

Neked ajánljuk
Átigazolások
Siófok
Vukmir távozott, megvan az utódja
Dragan Vukmir távozott a Siófok vezetőedzői posztjáról, utódja a legutóbb Ajkán dolgozó Jeney Gyula lett.
Kisvárda
Figyelmeztetés a légiósoknak
Az NB I-es klub egy jogi szakértőn keresztül adott ki hivatalos közleményt a légiósok helyzetével kapcsolatban.
Paksi FC
Ötvös Bence
A Paks is érdeklődik a Kisvárda nyáron lejáró szerződésű játékosa, Ötvös Bence iránt. (Nemzeti Sport)
Tovább az összes átigazoláshoz