Fotó: cbssports.com

Különös szabályok szerint élnek Lőwék: Rágózás esetén több ezer eurós bírságot kaphatnak a Bayern-játékosok

Fura szabályok vártak a Lőw Zsolt asszisztensedzőt is foglalkoztató Bayern Münchenre Szingapúrban.
Nyikes Zoltán 2023. augusztus 1., kedd 14:55
Fotó: cbssports.com
Fura szabályok vártak a Lőw Zsolt asszisztensedzőt is foglalkoztató Bayern Münchenre Szingapúrban.
Szerző: Nyikes Zoltán 2023. augusztus 1., kedd 14:55

Elsőre rossz viccnek tűnhet, de ez maga a valóság: amióta a Bayern München sztárjai helyi idő szerint vasárnap este leszálltak Szingapúrban a tizenegy napos ázsiai túrájuk második állomására, szigorúan tilos rágózni számukra – írja a Bild.

A Malajziától délre fekvő szigetállamban 1992 óta törvényileg tilos a rágógumi behozatala és fogyasztása is, kivételt csak azok képeznek, akik orvosi szükséglettel tudják igazolni a használatukat, azaz Szingapúrban legálisan csak receptre lehet megvásárolni az édességet a gyógyszertárakban.

Egyes útikönyvek szerint a törvény bevezetésének hátterében akkoriban az utcák és a tömegközlekedés szennyezettsége állt. A rágótilalom megszegését több ezer eurós bírsággal büntethetik, amit még talán a Bayern-játékosai is megérezhetnek a pénztárcájukon. A német külügyminisztérium szerint Délkelet-Ázsia legkisebb államában sok helyen tilos a nyilvános dohányzás, emellett a tömegközlekedési eszközökön sem szabad ételt és italt fogyasztani. A szemét egyszerű eldobása is szigorúan tilos, és súlyos pénzbírsággal büntetendő, emiatt Szingapúrban sok sarkon táblák jelzik a közeli szemetesek helyét.

Továbbá este fél 11-től reggel 7-ig az alkoholfogyasztás is tilos a nyilvános helyeken, igaz, ez a Bayern-sztárok számára, mint versenysportolóknak, nem egészen annyira lényeges.

Olvastad már?
Hertha: Korábbi Loki- és Diósgyőr-csatár húzhatja ki a bajból a gólínséggel küzdő Dárdaiékat - hivatalos
Hivatalossá váltak a korábbi osztrák sajtóinformációk: a korábban két NB I-es csapatban is megfordult Haris Tabakovic a Hertha BSC-hez igazolt - jelentette be kedd délelőtt a berlini klub.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
DVSC
Leendő érkező
"Ha minden jól megy, 2024 nyarán leigazolunk egy rendkívül tehetséges, feltörekvő magyar játékost. Már régóta követjük a pályafutását, több mint 15 oldalnyi riportom van róla" - mondta Hayk Hovakimyan. (dvsc.hu)
DAC
Csinger Márk
A DAC 2027-ig hosszabbított U21-es magyar válogatott védőjével, Csinger Márkkal.
Ferencváros
Ifj. Lisztes Krisztián
Németországi sajtóhírek szerint a Frankfurt minden egyes meccs után, amit Lisztes a Ferencvárosnál játszik még a mostani idényben, egy kisebb prémiumot fizet a magyar klubnak.
Tovább az összes átigazoláshoz