"Eddig csak fifázott": 8 millió forintért vásárolta be túlsúlyos fiát a focicsapatba, rajtuk röhög fél Európa

Egy csehországi klub egy 22 éves fiatalembert enged játszani a felnőttcsapatában, miután az újdonsült focista édesapja 500 ezer cseh koronával, azaz mintegy 8 millió forinttal támogatta őket.
Csakfoci.hu 2023. szeptember 15., péntek 15:59
Egy csehországi klub egy 22 éves fiatalembert enged játszani a felnőttcsapatában, miután az újdonsült focista édesapja 500 ezer cseh koronával, azaz mintegy 8 millió forinttal támogatta őket.
Szerző: Csakfoci.hu 2023. szeptember 15., péntek 15:59

Az FK Usti nad Labem a cseh harmadosztályban játszik, és jelenleg a hatodik helyen áll a bajnokságban, miután az első hat mérkőzésén 10 pontot szerzett. A klub azonban nem ezzel, hanem valami egészen - legalábbis ezen a szinten - szokatlan dologgal került a hírekbe Európa-, sőt, mondhatni világszerte.

A keretében ugyanis egy 22 éves, eddig soha nem futballozó  és nem éppen "focistaalkatú" újonc is szerepel: Martin Podhajsky valójában joghallgató és a Viagemnél, Pemysl Kuban klubelnök ingatlancégénél dolgozik. A csapatba kerülésének pedig igencsak "prózai" oka van, édesapja 500 ezer cseh koronával, azaz hozzávetőlegesen 8 millió forinttal támogatta a klubot, cserébe pedig azt kérte az elnöktől, hogy fiát szerepeltesse az együttesben...

- Soha nem futballozott még - ismerte el a klub elnöke.

Amennyire én tudom, eddig csak a FIFA-val játszott. Viszont nem mindennap látni 500 ezer cseh koronát a padlón heverni. Ha valaki ennyi pénzt ad nekem, akkor bárkit engedek játszani.

Ő maga mondta, hogy szeretne futballozni, aztán felhívott az apja, és a dolgok elkezdtek haladni. Martin joghallgató és a Viagem alkalmazottja. Most véglegesítjük a szerződést vele, és a szurkolók már az első hazai meccsünkön láthatják őt, de egyelőre csak a cserepadon kezdve.

Mint az a Sportbible cikkéből kiderül, a tervek szerint tíz percet fog játszani a 22 éves újonc és várhatóan Jakub Mares csapatkapitányt fogja majd váltani. A hosszabb távú tervek szerint pedig komolyabban is elkezd majd edzeni a csapattal, mielőtt tavasszal "rendesen" is debütálna az együttesben.

Bár a hír szinte mindenhol komoly derültséget keltett, érdekes módon úgy tűnik, hogy a klub szurkolói támogatják a döntést, 63 százalékuknak legalábbis "nincs problémája" a húzással, és úgy gondolják, hogy ezzel "mindenki nyer".

A klub tulajdonosi körének egyéb lépései közé tartozott egyébként az utóbbi időben, hogy 1000 ingyenbérletet osztott ki a szurkolóknak, és felvette a csapat riportereként a 2020-as Miss Csehországot, Valerie Herianovát...

Neked ajánljuk
Átigazolások
Ferencváros
Profi szerződés
A Ferencváros profi szerződést kötött Bagi Ádámmal, a 17 éves támadó 2019 óta erősíti a klubot.
Újpest
Milos Kosanovic
A negyedik kerületiek szerződtették a szabadon igazolható szerb védőt, Milos Kosanovicot.
Ajka
Schindler Szabolcs
A csakfoci.hu információi szerint nagy eséllyel a jelenleg a Vasas tartalékcsapatánál dolgozó Schindler Szabolcs lehet az ajkaiak új vezetőedzője.
Tovább az összes átigazoláshoz