Holman a Slovannál: "Keményebb edzéseket várok, mint a Lokinál"

A DVSC-től igazolt középpályás szerint a szlovák liga előrébb jár, mint a magyar és komolyabb fizikumot is kíván. Spanyol és portugál megkeresése is volt a játékosnak, de...
Dudás Gábor 2017. augusztus 17., csütörtök 16:53
A DVSC-től igazolt középpályás szerint a szlovák liga előrébb jár, mint a magyar és komolyabb fizikumot is kíván. Spanyol és portugál megkeresése is volt a játékosnak, de...
Szerző: Dudás Gábor 2017. augusztus 17., csütörtök 16:53

Mint ismeretes, Holman Dávid mintegy 700 ezer euró fejében – a Slovan Bratislava mezére cserélte le a DVSC-ét.

A játékos – akit tipikus irányítóként jellemeznek a szlovákok – a 27-es mezszámot kapta, és már a szombati, Spartak Trnava elleni összecsapáson számítanak rá.

- Egy előrelépést és fordulatot várok a karrieremben az ideigazolásomtól. (…) tudom, hogy a Slovan a legnagyobb szlovák klub, nagyszerű történelemmel, én pedig szeretném beverekedni magam a csapatba. Azért is jöttem ide, hogy fizikálisan is fejlődjek. Keményebb edzésekre számítok, mint Debrecenben. Úgy gondolom, a szlovák bajnokságban sokkal inkább dominál a fizikum, és a liga előrébb jár, mint a magyar NB I – mondta Holman a klubhonlapon.

A 24 éves, korábbi utánpótlás-válogatott középpályás arról is beszélt, hogy bár egyéb lehetőségek is felmerültek a klubváltása kapcsán, nem volt kérdés, hogy a Slovant választja majd.

- Érdeklődtek irántam Spanyolországból és Portugáliából is, de egyik sem volt igazán komoly megkeresés. Hosszabb ideje kapcsolatban voltam a Slovannal, ez a klub volt a prioritás a számomra – tette hozzá.

Mint kiderült, korábbi csapattársa is segített a döntését meghozni.

- Robert Vittekkel jó kapcsolatba kerültünk, amikor Debrecenben együtt játszottunk. Többször is hívtuk egymást és beszéltünk a Slovanhoz igazolásomról. Ajánlotta is nekem, hogy jöjjek ide, és ígéretet tett nekem, hogy segít majd lakást találni és eligazodni Pozsonyban. Örülök, hogy ismét csapattársak lettünk – mondta Holman.

 

Neked ajánljuk
Átigazolások
DAC
Samuel Petrás
A Zsolnától kölcsönvett Samuel Petrás a kölcsönjátéka letelte után is a DAC játékosa marad, miután a klub érvényesítette az opcióját és 2026 nyaráig szerződést hosszabbított a kapussal.
MOL Fehérvár
Patric Jildefalk
A Svédországból érkező 36 esztendős szakember asszisztensedzőként segíti majd Bartosz Grzelak munkáját.
Puskás Akadémia
Brandon Ormonde-Ottewill
Brandon Ormonde-Ottewill szerződést hosszabbított a Puskás Akadémiával. Az angol hátvéd 2024 nyaráig biztosan marad a PAFC-nál, és ha jövőre a klub él opciós jogával, ez a kontraktus 2025 júniusáig meghosszabbodik.
Tovább az összes átigazoláshoz