Durva: Az utcán ütötték meg a magyar válogatott csatárt a vesztes derbi után - a részletek

Saját szurkolóik támadtak a horvát Hajduk Split játékosaira a nyílt utcán horvát sajtóhírek szerint. A spliti gárda magyar támadója, Futács Márkó is a megtámadottak között volt, állítólag nagyon csúnya ütést kapott.
Dudás Gábor 2018. április 23., hétfő 15:04
Saját szurkolóik támadtak a horvát Hajduk Split játékosaira a nyílt utcán horvát sajtóhírek szerint. A spliti gárda magyar támadója, Futács Márkó is a megtámadottak között volt, állítólag nagyon csúnya ütést kapott.
Szerző: Dudás Gábor 2018. április 23., hétfő 15:04

Horvátországi beszámolók szerint 5-6 helyi játékost ért támadás hétfőn, egy nappal azután, hogy a Hajduk Split 2-1-re elveszítette a Dinamo Zagreb elleni örökrangadót.

A hírhedt Hajduk-ultrák, a Torcida keménymagja Split belvárosában, 14 óra körül támadt rá a játékosokra, nem messze az ultrák központjától, egy szurkolói klubtól. A futballisták közül a lapok szerint Futács Márkó járt a legrosszabbul, komoly monokli keletkezett az arcán egy ütés következtében. De ugyancsak megsérült a támadásban négy másik Hajduk-játékos, a ghánai Said, az albán Memolla, a gambiai Hamza és a görög Savvas is.  A verekedés állítólag abból indult ki, hogy a szurkolók elkezdték Saidot inzultálni, mire csapattársai a védelmére keltek.

A horvát rendőrség egyelőre nem kommentálta az ügyet.

FRISS: A volt elnök ügye a háttérben? - a klub is megszólalt

Miután az esetre fény derült, az Instagramon több olyan hozzászólás is érkezett, amelyben a horvát drukkerek elnézést kértek Futácstól a támadás miatt, mondván "nem igazi szurkolók" követték el azt, hanem "gyáva emberek". Felmerült annak a gyanúja is, hogy Futácsot amiatt ütötték meg, mert nyilvánosan, egy Instagram-üzenetben kiállt a vasárnap lemondott klubelnök, Ivan Kos mellett, aki nem túl jó viszonyban volt az ultrákkal.

A Hajduk hivatalos később közleményt adott ki. Ebben a klubvezetés határozottan elítélte a játékosokat ért támadást és megerősítették, hogy hogy incidens során Futács valóban megsérült. A vezetők gyors hatósági intézkedést várnak a kellemetlen ügyben, és minden olyan lépést támogatnak, amely a játékosok védelmét erősíti.

Neked ajánljuk
Átigazolások
Légiósok
Kerkez: irány az MU?
A magyar válogatott játékos édesapja éppen most fotózkodott a Kerkez iránt állítólag érdeklődő MU menedzserével, Erik Ten Haggal.
MLSZ
Szélesi Zoltán
A Csakfoci információja szerint Szélesi léphet feljebb és ő veheti át az U21-es válogatott irányítását Gera Zoltán távozása után.
Vasas
Gera az új edző
Desits Szilárd távozik az angyalföldiektől, a csapatot Gera Zoltán irányítja a jövőben - jelentette be a klub.
Tovább az összes átigazoláshoz