Újra kispadot kapott Thierry Henry - hivatalos

A korábbi francia világklasszis jól ismeri az amerikai bajnokságot, amelyben 2010 és 2014 között játékosként 122 mérkőzésen 51 gólt szerzett.
Nyikes Zoltán 2019. november 14., csütörtök 15:46
A korábbi francia világklasszis jól ismeri az amerikai bajnokságot, amelyben 2010 és 2014 között játékosként 122 mérkőzésen 51 gólt szerzett.
Szerző: Nyikes Zoltán 2019. november 14., csütörtök 15:46

Thierry Henry lett az észak-amerikai profi labdarúgóligában (MLS) szereplő Montreal Impact vezetőedzője. A kanadai klub honlapjának csütörtöki híradása szerint a korábbi kiváló csatár szerződése két idényre szól, és egy évvel meghosszabbítható.

A 42 éves Henry 2014 decemberében vonult vissza, azt követően egykori klubja, az Arsenal utánpótlásában dolgozott, majd a belga válogatott másodedzője lett, így tavaly nyáron részt vállalt a világbajnoki bronzérem megszerzéséből. Tavaly októbertől az AS Monaco vezetőedzőjeként tevékenykedett, de mivel elkerülték a sikerek, már januárban távoznia kellett.

"Nagyon örülünk Thierry Henry érkezésének. Fiatal és dinamikus edző, aki nagyon jól ismeri az MLS-t, és rendelkezik azokkal a tulajdonságokkal, amelyekre szükségünk van" - jelentette ki Oliver Renard, a Montreal Impact sportigazgatója.

Az új szakvezető elmondta, nagy megtiszteltetés számára a kinevezés, illetve az, hogy visszatérhetett az MLS-be, hiszen 2010 és 2014 között a New York Red Bulls színeiben 122 mérkőzésen 51 gólt szerzett.

"Jól ismerem a ligát, amelyben nagyon szép pillanataim voltak" - tette hozzá a játékosként világ- és Európa-bajnok Henry, aki a január közepén kezdődő edzőtáborban dolgozik először új csapatával.

(MTI)

Neked ajánljuk
Átigazolások
Mezőkövesd
Cseri Tamás
Cseri Tamás az M4 Sportnak erősítette meg, hogy a következő szezonban, az NB II-ben is a Mezőkövesd játékosa lesz.
MTK Budapest
Szerződéshosszabbítás
Németh Krisztián 2025 nyaráig szóló szerződéshosszabbítást kötött az MTK-val.
Kecskemét
Szerződéshosszabbítás
Az NB I-ben idén debütáló, a klubot 2021 óta szolgáló Kersák Roland tovább gyarapíthatja lila-fehér mérkőzései számát, a kapus pénteken ismét elkötelezte magát a KTE mellett és új szerződést írt alá.
Tovább az összes átigazoláshoz