10 extra plusz, amit az osztrákok elleni győzelem hozott!

A győzelem és a 3 pont mellett számos egyéb pozitívuma is volt az osztrákok elleni győzelemnek. 
admin 2016. június 15., szerda 19:53
A győzelem és a 3 pont mellett számos egyéb pozitívuma is volt az osztrákok elleni győzelemnek. 
Szerző: admin 2016. június 15., szerda 19:53

 

1. Úgy nyertünk, hogy nem gyűjtöttünk sárga lapokat, minden védőnk, és védekező középpályásunk “tiszta” maradt, ami nagyon fontos a hátralévő meccsek tükrében. Egyedül Németh Krisztián kapott sárga lapot.

2. Hogy rúgunk mi itt gólt? Így!!! Korábban téma volt, hogy szinte csak pontrúgásból vagyunk veszélyesek, erre most két gyönyörű akciógólt rúgott a válogatott, ami hitet adhat mindenkinek, a játékosok elhihetik, hogy nem csak Dzsudzsák Balázs szabadrúgása, vagy egy-egy szöglet után van esélyünk az ellenfél kapuja előtt.

Nyerj pénzt a német és az angol válogatottal: fogadj remek szorzókkal - kattints!

3. Gera Zoltán bírja, sőt!!! Kérdés volt, hogy 37 évesen, egy hosszú szezon után, betegségen átesve Gera képes -e még nemzetközi szinten futballozni? A kérdés nem kérdés, Gera olyan teljesítményt tett le az asztalra, ami bármely huszonévestől is irigylésre méltó lenne.

4. Bírjuk fizikailag! A magyar csapat többet futott, mint az ellenfele. A mieink összesen 110.1 km-t tettek meg a meccs során, míg az osztrákok 106.3 km-ig jutottak csak.

5. Merünk játszani! A magyar csapatnál többet volt a labda, mint az ellenfélnél, különösen a bal oldalon dugtuk el párszor úgy a labdát Kádár, Németh, Nagy Ádám és Gera révén, hogy öröm volt nézni. A passzaink 66%-a pontos volt, ami az osztrákoknál ez az arány csak 62% volt.

6. Tudunk dominálni! Nagyon ritkán fordul elő a magyar csapattal az ami most, azaz, hogy nálunk van többet a labda. 52-48% volt a labdabirtoklás a javunkra.

7. Kiderült, hogy az is tud gólt rúgni, akiről nem hittük! Egy magyar játékos visszanyerte az önbizalmát, a hitét, és talán a társai, a szurkolók is hisznek abban, hogy mégis tud gólt lőni. Szalai Ádám 41 mérkőzés után talált be a kapuba.

8. Nem kaptunk gólt! Döcögve, hibázva kezdett a védelem, de Király, és Kádár nyugalma és magabiztossága a végére mindenkire átragadt, és egy nagyon fontos tétmérkőzést ismét kapott gól nélkül hoztunk le, ami ismét óriási önbizalmat adhat a hátsó alakzatnak.

9. Mégis van csatárjátékunk! Bár nincs igazi szélsőnk, a vészmegoldásnak kitalált Németh Krisztián nem csak a védekezést oldotta meg jól, de kapura is veszélyes tudott lenni a szélről is, ahogy a jobb oldalra áthelyezett Dzsudzsák is veszélyes volt befelé mozogva, az ék mögött játszó Kleinheisler pedig több remek végső passzt adott. 

10. A fiatalok húzóemberek! A válogatott két legfiatalabb játékosa, nem úgy teljesít mint megilletődött zöldfülűek, akik örülnek, hogy helyet kaptak a csapatban. Kleinheisler László és Nagy Ádám húzóemberei lettek a mai magyar válogatottnak, akik nem amolyan kiegészítő emberek, hanem olyan terheket vállalnak magukra és bírnak el, amit más válogatottakban néha rutinos játékosok.

Neked ajánljuk
Átigazolások
Légiósok
Távozik az edző
A ciprusi élvonalbeli Anortoszisz a hivatalos oldalán jelentette be, hogy négy év után távozik Nagy Zoltán kapusedző, aki még játékosként is lehúzott négy szezont a klubnál.
Ferencváros
Két támadóról is írnak
Továbbra is tart az alkufolyamat a Crvena Zvezdával Pesic ügyében, míg Koszovóban arról írnak, hogy a bajnokság gólkirályát szemelte ki a Fradi.
DVSC
Marko Milosevic
Egy évvel meghosszabbította Marko Milosevic szerződését a DVSC - írja a Loki hivatalos oldala. A kapus tavasszal érkezett a Lokihoz, 5 bajnoki találkozón védett.
Tovább az összes átigazoláshoz