4 meccs, 4 vereség: Kirúgták a magyar edzőt Németországban

Megingott és "fel is borult" a kispad a tavaly összességében remekül teljesítő Radoki János alatt.
Dudás Gábor 2017. augusztus 28., hétfő 15:36
Megingott és "fel is borult" a kispad a tavaly összességében remekül teljesítő Radoki János alatt.
Szerző: Dudás Gábor 2017. augusztus 28., hétfő 15:36

Közel állt a menesztéshez Radoki János, a német másodosztályú Greuther Fürth magyar szakvezetője a liga-zwei.de információi szerint és hétfőn be is jelentették hivatalosan a távozását.

A Megyeri Balázst (már csapatkapitányként) és Pintér Ádámot is foglalkoztató bajorországi klub a hétvégén, hazai pályán kapott ki az Ingolstadttól (0-1, videó itt!), így negyedik idénybeli bajnokiján is kikapott, azaz 0 ponttal állnak a Bundesliga 2 utolsó helyén.

A 2016 ősz végén előbb ideiglenesen, majd decemberben véglegesen kinevezett Radoki remekül kezdett első felnőttcsapatánál, tavasszal volt egy nyolc veretlen meccsből álló sorozata is csapatával, amely az előző idényt a 8. helyen zárta.

A mostani szezon rossz rajtja viszont az állásba kerülhet a portál szerint. Helmut Hack klubelnök és több vezető már a hétvégén tárgyalt Radoki sorsáról a Sky információi szerint, de hivatalos döntés hétfő délutánig nem született.

- Mindig nyugodtan tudunk egymással beszélni a klubnál, most is ezt tesszük, mielőtt döntést hozunk. Kellőképp kielemezzük a helyzetet közösen is, mielőtt az edző sorsáról határozunk – mondta a Kickernek Ramazan Yildirim sportigazgató.

A korábbi hír szerint Radokit magához kérette már a klubvezetés, hogy tartson beszámolót a rossz rajt okairól és arról, hogyan akarja megoldani a problémákat. Ha a szakember meggyőző lett volna, állítólag a Dynamo Dresden elleni bajnokin megkaphatta volna az utolsó esélyét.

Már hivatalos, hogy mennie kell

Hogy ez a találkozó megtörtént-e vagy sem, nem derült ki, az viszont igen, hogy a két fél az elválás mellett döntött, már nem Radoki a Greuther Fürth edzője.

- Kár, hogy nem folytathatjuk Jánossal a közös munkát, de a klub jövőjét kellett figyelembe vennünk, ami a legfontosabb. Szoros és bizalmon alapuló kapcsolatunk volt az edzővel, így nehéz döntést kellett meghoznunk. Minden jót kívánunk neki a jövőre nézve és köszönjük a nálunk elvégzett munkáját - mondta Helmut Hack klubelnök hétfőn a klubhonlapon.

Egyelőre Mirko Dickhaut eddigi másodedző irányítja a szakmai munkát Megyeri és Pintér csapatánál.

Neked ajánljuk
Átigazolások
ETO FC Győr
Köteles László
A Csakfoci korábbi hírének megfelelően távozik az ETO-tól Köteles László sportigazgató - jelentette be hivatalos oldalán a győri klub.
ZTE/Vasas
Hinora átigazolhat
A Csakfoci úgy tudja, a Zalaegerszeg a Vasas 26 éves jobbhátvédjével, Hinora Kristóffal erősítene.
Mezőkövesd
Drazic országot válthat
Úgy tűnik, hogy a Mezőkövesdről távozó gólerős támadó, Stefan Drazic nem marad Magyarországon, ciprusi sajtóhírek szerint ugyanis az APOEL csaphat le rá.
Tovább az összes átigazoláshoz