MLS

Németh Krisztián kulcsszerepet kap Amerikában: "Tudom, hogy mire képes"

Komoly bizalmat kapott Németh Krisztián Amerikában: a tavaly nehéz hónapokon átesett magyar válogatott támadóval kezdőcsatárként számolnak a hamarosan kezdődő MLS-idényben, az észak-amerikai liga egyik legjobb csapatánál, a Sporting Kansas City-nél.
Dudás Gábor 2019. február 21., csütörtök 12:36
Komoly bizalmat kapott Németh Krisztián Amerikában: a tavaly nehéz hónapokon átesett magyar válogatott támadóval kezdőcsatárként számolnak a hamarosan kezdődő MLS-idényben, az észak-amerikai liga egyik legjobb csapatánál, a Sporting Kansas City-nél.
Szerző: Dudás Gábor 2019. február 21., csütörtök 12:36

"Hé. Tudom, hogy készen állsz, tudom, hogy készen állsz erre" - az észak-amerikai profi liga (MLS) előszezonjának utolsó napján így köszöntötte a pályára futó Németh Krisztiánt magyar származású edzője, Peter Vermes. A szakvezető lelkesítő szavai a kansascity.com cikke szerint össze is foglalták azt, mennyire számítanak a Sporting Kansas City-nél a magyar válogatott támadóra.

Mint ismeretes, Németh múlt nyáron tért vissza Kansasbe, azok után, hogy Katart, majd a New England Revolution csapatát is megjárta. Az SKC-nál pedig 2015-ben karrierje egyik, ha nem a legjobb idényét futotta a 30 éves csatár, aki abban az MLS-szezonban 16 gólt szerzett, köztük ezt a találatot, amelyet az év legszebb góljának is megválasztottak.

A "hazatérést" az előző félévben sérülés és műtét is hátráltatta (9 mérkőzésen játszhatott a légiós ősszel), ennek ellenére Vermes bízik a csatárban, ennek is köszönhető, hogy amikor a top-gólvágók közül Khiry Shelton Németországba, a chilei Diego Rubio pedig a Colorado Rapids együtteséhez igazolt, a szakember nem a helyettesüket kereste, hanem Némethnek szavazott bizalmat a felkészülés során is befejezőcsatárként, egy másik magyar, a bal szélen játszó Sallói Dániel mellett.

Németh bizonyított és az előszezon során öt gólt szerzett, köztük egy-egy duplával az ugyancsak az MLS-ben szereplő Houston Dynamo, valamint az FC Tucson ellen. Az amerikai portál szerint nem kérdés, hogy a hamarosan kezdődő MLS-, illetve CONCACAF BL-idényben Németh lesz az SKC első számú támadója.

"Biztos, hogy jobban fogok most futballozni"

- Be akarom bizonyítani, hogy igaza van a klubvezetésnek abban, hogy bíznak bennem. Nem szeretek visszatekintgetni, de biztos vagyok benne, hogy ez egy jobb év lesz, mint a tavalyi, jobban fogok most futballozni. Ezért is jó egy új idényt kezdeni mindig. Az előző esztendőben sok minden történt, de nem keresem a kifogásokat. Sok apróság volt, ami miatt nem akartak összeállni a dolgok, de most azért vagyok itt, hogy ezeket elfelejtsem, hogy egy friss lendülettel és megújult mentális állapotban vágjak neki az idénynek. Nagyon pozitív és izgatott vagyok - tette hozzá Németh.

"Rendkívül sokoldalú játékos"

Peter Vermes a játékos kapcsán elárulta azt is, miért döntött úgy, hogy korábbi, inkább szélső-pozíciója helyett ezúttal befejező játékosként, középcsatárként vagy esetleg árnyékékként számít rá.

- Már az első idei edzésen láttam rajta, hogy valami megváltozott: más emberként, jóval magabiztosabban sétált ki a pályára. Tudom, hogy milyen remek játékos, hogy mire képes, hogy még mindig megvan benne az, ami a sikerhez kell. Már akkor gondolkodtam azon, hogy új posztra rakom, amikor itt volt egy másik játékosunk is, utóbbi viszont nem tudott több pozícióban is helytállni, így várnom kellett Krisztián áthelyezésével.

Képes olyan dolgokra, amikre sok csatár nem: amellett, hogy gólerős, a végső passzokban is nagyon jó, rendkívül sokoldalú futballista. Egy ilyen hosszú és megterhelő idényben ő egy olyan játékos, aki többféleképpen is a csapat segítségére lehet majd - dicsérte Némethet a tavalyi főcsoport-döntős edzője.

A Sporting Kansas City pénteken - magyar idő szerint hajnalban - a mexikói Toluca ellen kezdi meg szereplését a szezonban, első bajnokiját pedig majd március elején vívja meg Los Angelesben. Soraiban összesen három magyarral, hiszen Németh Krisztián és Sallói Dániel mellett a Honvédtól igazolt válogatott védő, Baráth Botond is az SKC játékosa már.

Neked ajánljuk
Átigazolások
Asteras Tripolis
Ádám Martin
A görög Asteras Tripolis hivatalos honlapján jelentett be Ádám Martin érkezését.
NB I
Meshack Ubochioma
Egyelőre nincs még klubja Meshack Ubochiomának, akivel július elején bontott szerződést a ZTE.
Légiósok
Ádám Martin
Úgy tűnik, egyre közelebb a megegyezés a görög Aszterasz Tripolisz és Ádám Martin között.
Tovább az összes átigazoláshoz