Hivatalos: Korosztályos csapat irányítását bízták a Loki bukott edzőjére

A Sporting Lisszabon hivatalos oldalán jelentette be, hogy Leonel Pontes lett a csapat U23-as csapatának új vezetőedzője.
Csakfoci Admin 2019. június 26., szerda 13:03
A Sporting Lisszabon hivatalos oldalán jelentette be, hogy Leonel Pontes lett a csapat U23-as csapatának új vezetőedzője.
Szerző: Csakfoci Admin 2019. június 26., szerda 13:03

A klubhonlap beszámolója szerint Leonel Pontes négy év, külföldi edzősködés után visszatér hazájába, Portugáliába. A 46 éves szakember ezúttal a Sporting U23-as csapatának vezetőedzői teendőit fogja ellátni, miután Alexandre Santos szerződése lejárt, és távozott a francia élvonalbeli Caenhez.

Nem volt nehéz elfogadni a Sporting ajánlatát, amely végig éreztette velem a szándékait. A 23 év alatti labdarúgók irányításával könnyű döntést hoztam, mint korábban, amikor a Sporting felnőttcsapatánál dolgoztam.

Ebben a közegben nőttem fel, hiszen 15 évig a Sporting alkalmazásában álltam, többek között a profiknál négy évet töltöttem el, ahol pályaedzőként dolgoztam.

A Sporting kiváltságos helyet biztosít a fiatal játékosoknak, hogy később elérjék az első csapatot – mondta Leonel Pontes a szerződése aláírása után a sporting.pt-nek.

A portugál tréner kiemelte, mindent megtesz annak érdekében, hogy segítsen az együttesnek.

Kiváltság volt, hogy éveken keresztül dolgozhattam a Sportingnál, egy olyan klubban, amelyet a szívemen hordozok, és soha sem felejtek el. A mai naptól kezdve szívvel-lélekkel itt vagyok, hogy javítsak azon, ami elérhető, és a Sporting egy kicsit erősebbé váljon – tette hozzá.

A testnevelő tanári diplomával rendelkező szakember a Manchester United akadémiáján szerezte szakedzői oklevelét. Legutóbb spanyol harmadosztályú Jumilla, a DVSC, az egyiptomi Al-Ittihad vezetőedzője volt, előtte dolgozott a görög Panetolikosznál, valamint a portugál Maritimónál. 2010 és 2014 között Paolo Bento szövetségi kapitány mellett a portugál válogatott másodedzője volt, és több mint tíz évig a Sporting utánpótláskorú gárdáinál tevékenykedett.

Pontes nem sok szépre emlékezhet vissza debreceni karrierjéből, hiszen a hajdúságiak kis híján kiestek vele - sőt, végül Herczeg András biztosította be a 2016/2017-es szezonban a Loki biztos NB I-es tagságát a Diósgyőr legyőzésével.

Neked ajánljuk
Átigazolások
ETO FC Győr
Köteles László
A Csakfoci korábbi hírének megfelelően távozik az ETO-tól Köteles László sportigazgató - jelentette be hivatalos oldalán a győri klub.
ZTE/Vasas
Hinora átigazolhat
A Csakfoci úgy tudja, a Zalaegerszeg a Vasas 26 éves jobbhátvédjével, Hinora Kristóffal erősítene.
Mezőkövesd
Drazic országot válthat
Úgy tűnik, hogy a Mezőkövesdről távozó gólerős támadó, Stefan Drazic nem marad Magyarországon, ciprusi sajtóhírek szerint ugyanis az APOEL csaphat le rá.
Tovább az összes átigazoláshoz