Agyrém: Európán kívülre viheti a BL-döntőt az UEFA

Elégedetlen a kijevi körülményekkel is az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA), amely komoly lépésre szánhatja el magát. 
Dudás Gábor 2018. május 24., csütörtök 13:06
Elégedetlen a kijevi körülményekkel is az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA), amely komoly lépésre szánhatja el magát. 
Szerző: Dudás Gábor 2018. május 24., csütörtök 13:06

A mértékadó amerikai napilap, a New York Times számolt be arról, hogy súlyos döntést hozhat meg az UEFA azok után, hogy egyre több gond üti fel a fejét a szombati Liverpool-Real Madrid BL-döntő megrendezése kapcsán Kijevben.

Az európai szövetség elégedetlen az ukrán fővárosban tapasztalt pénzügyi és szervezésbeli "káosszal" is, például azzal, hogy még az angol és spanyol szurkolók elszállásolása is komoly fejtörést okoz a rendező városnak - vagy nincsenek, vagy épp rendkívül túlárazott hotelek és szobák várják a több tízezer drukkert. De ugyangy problémát jelent a illetékesek szerint a közlekedés, például a kijevi reptér túlterheltsége is.

Mindez nem sokkal azután, hogy az UEFA már a tavalyi, cardiffi finálé után is elégedetlen volt a körülményekkel, és már akkor felmerült annak a lehetősége, hogy a szövetség időről időre elvigye a kontinensről a Bajnokok Ligája döntőjét.

Az amerikai lap szerint azt ezt szorgalmazó hangok az ukrán felfordulást látva még inkább felerősödtek, mondván jobb az Egyesült Államokba vagy épp az Arab-félszigetre vinni a BL-finálét, mintsem olyan városoknak adni, ahol az alapvető feltételek közül több dolog is hiányozhat.

A lap azt írja, hogy két amerikai nagyváros, New York és Miami, valamint a katari Doha merült fel az első, nem európai BL-döntő lehetséges helyszíneként.

Olvastad már?
Hivatalos: Ez a bíró vezeti a BL-döntőt - a magyar válogatottnál is ismerik
A 45 éves Milorad Mazic vezeti a május 26-i Real Madrid-Liverpool BL-döntőt. A szerb játékvezető a magyaroknak is fújta a sípot két éve az Európa-bajnokságon.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Paksi FC
Ötvös Bence
A Paks is érdeklődik a Kisvárda nyáron lejáró szerződésű játékosa, Ötvös Bence iránt. (Nemzeti Sport)
Honvéd
William Gallas
A korábbi világklasszis védő, a francia William Gallas egyéni képzésért felelős edzőként dolgozik a Magyar Futball Akadémián.
Légiósok
Szalai Attila
A nyártól biztosan nem számítanak már Szalai Attila szolgálataira Freiburgban a Kicker szerint.
Tovább az összes átigazoláshoz