Nemcsakfoci: Olimpiai bajnokokat igazolt a Fradi

A Ferencvárosi Torna Club újjáalakult szakosztálya bombaigazolásokkal kezdte meg a működését. A szerdai sajtótájékoztatón bemutatkozott Liu Shaolin Sándor és Liu Shaoang is.
Nyikes Zoltán 2019. február 13., szerda 14:07
A Ferencvárosi Torna Club újjáalakult szakosztálya bombaigazolásokkal kezdte meg a működését. A szerdai sajtótájékoztatón bemutatkozott Liu Shaolin Sándor és Liu Shaoang is.
Szerző: Nyikes Zoltán 2019. február 13., szerda 14:07

Hatvankét évvel a gyorskorcsolya szakág megszűnése után az FTC a Groupama Arénában tartott sajtótájékoztatón jelentette be, hogy újjáalakul a klub korcsolya szakosztálya, ami rögtön bombaigazolásokkal kezdte meg működését - írja a fradi.hu.

A szakosztály első igazolásai a világklasszis Liu-testvérek, vagyis az olimpiai, világ- és Európa-bajnok, Világkupa-győztes Liu Shaolin Sándor, és öccse, az olimpiai és Európa-bajnok Liu Shaoang. A magyar sport történetének első téli olimpiai aranyérmes csapatának oszlopos tagjai mellett csatlakozik a Ferencvároshoz két versenyzőtársuk, Cole és John-Henry Krueger, a versenyzők és a válogatott sikeredzője, Bánhidi Ákos.

- A legjobbak a legjobb helyen! A Ferencváros az elmúlt nyolc évben elkezdett egy építkezést, ami minden sportágunkra igaz. Alapvető értékünk, hogy a magyar sportért dolgozunk, ennek része, hogy a legjobb sportolók egy helyen legyenek. A Ferencváros az a klub, amely meg tudja adni a megfelelő körülményeket és a lehetőséget a továbblépéshez. Egy helyen lenni és a magyar sportot támogatni jó, ez az alapelv vezérelt minket a tárgyalások során. Egy komoly utánpótlásbázis is csatlakozik hozzánk, így ez nemcsak róluk és rólunk szól. Nagyon büszkék vagyunk rá, hogy minket választottak a fiúk és az edzőik, abban bízunk, hogy az egész magyar sport számára újabb sikereket tudnak hozni. Ehhez kívánok nekik sok erőt és sikert! - nyilatkozta az FTC ügyvezető alelnöke, Nyíri Zoltán.

A szerdai sajtótájékoztatón a világklasszis Liu-testvérek is nyilatkoztak a váltásról.

- Kicsit fura helyzetben vagyok, hiszen korábban még nem ültem még ezen az oldalon hasonló sajtótájékoztatón, úgyhogy ha valami butaságot mondanék, csak szóljanak! A viccet félretéve, az olimpia után született egy cikk arról, hogyan motiváljam magam, és hogyan legyek továbbra is sikeres, mert nagyon fiatalon lettem olimpiai bajnok, kellett az új lendület. Ádóval (Liu Shaoang beceneve – a szerk.) beszéltünk róla, hogy a Ferencvároshoz való csatlakozás is egy ilyen új inspiráció lehet, úgyhogy nagyon örülök neki, hogy itt vagyunk, és megteszünk mindent azért, hogy zöld-fehér színekben is sikeresek lehessünk! - mondta Liu Shaolin Sándor.

 

- Az olimpia idején elmondtam, hogy az az érem nem a vég, hanem egy kezdet. Ennek a folyamatnak egy újabb fontos állomása az, hogy a Fradiban folytathatom, folytathatjuk a pályafutásunkat. Remélem, hogy sikeres együttműködés lesz, nagyon örülök neki, hogy itt lehetek! - tette hozzá Liu Shaoang.

Neked ajánljuk
Átigazolások
Ferencváros
Ifj. Lisztes Krisztián
Németországi sajtóhírek szerint a Frankfurt minden egyes meccs után, amit Lisztes a Ferencvárosnál játszik még a mostani idényben, egy kisebb prémiumot fizet a magyar klubnak.
MTK Budapest
Futács Márkó
Távozott az MTK Budapesttől Futács Márkó. A 33 éves támadó másfél éven át viselte a klub mezét, de az idei szezonban nem kapott játéklehetőséget, így a felek közös megegyezéssel bontottak szerződést.
Honvéd / Kisvárda
Lazar Cirkovic
A Magyarországon eltöltött két év után a szerb Lazar Cirkovic úgy döntött, hogy új kihívást keres távol az NB I-től és otthonától.
Tovább az összes átigazoláshoz