Nemcsakfoci: "Nem szeretném alább adni" – hetedik olimpiáján is részt venne a magyar vívó

A tőrvívó Mohamed Aida számára annak ellenére nem okoz nehézséget a tokiói olimpia egyéves elhalasztása, hogy 44 évesen az idő már nem neki dolgozik.
Csakfoci Admin 2020. május 1., péntek 22:00
A tőrvívó Mohamed Aida számára annak ellenére nem okoz nehézséget a tokiói olimpia egyéves elhalasztása, hogy 44 évesen az idő már nem neki dolgozik.
Szerző: Csakfoci Admin 2020. május 1., péntek 22:00

A világbajnoki ezüstérmes, Európa-bajnok vívó pénteken az M1 aktuális csatornán elmondta, továbbra is nagy motivációt jelent számára, hogy a magyar sportolók közül elsőként vegyen részt hat olimpián, ennek érdekében igyekszik felvenni a versenyt nála fiatalabb vetélytársaival.

Az esélyeim a pontszámok alapján erre megvannak, én erre készülök, nem szeretném alább adni. Az idő nyilván nem nekem dolgozik.

Valószínűleg nem megy olyan egyszerűen, mint tízen- vagy huszonévesen, hogy ismét formába lendüljek. Azt viszont már idén is bizonyítottam, hogy ebben a sportágban sok minden fejben dől el - mondta.

Az UTE sportolója kiemelte, tapasztalata mindenképpen az előnyére válhat, lévén a megfelelő kondíció és forma visszaszerzése mellett nagyon sok múlik azon, hogy egy vívó miként áll oda a feladathoz, és arra mentálisan mennyire felkészült

Emlékeztetett, a már tokiói kvalifikációval rendelkező magyar csapatban csak a hazai ranglista vezetőjének biztos a pozíciója, a többi helyről a szakágvezető edző, Feczer Viktor javaslatára az elnökség dönt. A ranglistán jelenleg stabilan második Mohamed kiemelte, miután nem szereti a bizonytalanságot, és sorsát más döntésétől függővé tenni, szeretne a hazai ranglistán első lenni.

Mohamed Aida szerint jó döntés született, hogy a világjárvány miatt egy évvel elhalasztották az olimpiát, mert hozzá hasonlóan minden sportoló felkészülése akadályozott, és azt sem látni, hol van pontosan a vége, a sportélet mikor áll majd vissza a normál kerékvágásba.

Nem gondolom, hogy számomra az egyéves halasztás különösebb problémát jelentene, de azért sajnálhatom, mert a leállás előtt jó formában vívtam.

Próbálom azt a lendületet folytatni, és így tényleg van legalább mire építenem. Végre újra megvolt bennem az a régi érzés, amit önfeledten át tudtam adni a vívásomnak - mondta. Hozzátette, mostanában egyre sűrűbben álmodik arról, hogy vív és nagyokat küzd.

- Nem gondolom, hogy az egyéves halasztás miatt felállok és abbahagynom a vívást, sőt nem szeretnék senkinek szívességet tenni ezzel - hangsúlyozta. (MTI)

Neked ajánljuk
Átigazolások
Asteras Tripolis
Ádám Martin
A görög Asteras Tripolis hivatalos honlapján jelentett be Ádám Martin érkezését.
NB I
Meshack Ubochioma
Egyelőre nincs még klubja Meshack Ubochiomának, akivel július elején bontott szerződést a ZTE.
Légiósok
Ádám Martin
Úgy tűnik, egyre közelebb a megegyezés a görög Aszterasz Tripolisz és Ádám Martin között.
Tovább az összes átigazoláshoz