Nemcsakfoci: Nadal beinjekciózva nyerte meg 14-edszer a Roland Garrost - veszélyben lehet a pályafutása

Krónikus lábsérülése miatt injekciókkal játszotta végig a Roland Garrost Rafael Nadal: az immár 14-szeres párizsi bajnok teniszező egyelőre bizonytalan a folytatást illetően.
Dudás Gábor 2022. június 6., hétfő 10:25
Krónikus lábsérülése miatt injekciókkal játszotta végig a Roland Garrost Rafael Nadal: az immár 14-szeres párizsi bajnok teniszező egyelőre bizonytalan a folytatást illetően.
Szerző: Dudás Gábor 2022. június 6., hétfő 10:25

A 22 Grand Slam-tornagyőzelmével rekorder spanyol játékos a finálé utáni sajtótájékoztatóján elmondta, amennyiben nem talál más megoldást a problémára, nem lesz képes játszani Wimbledonban, sőt, a profi pályafutása folytatása is kétséges.

"A Roland Garros az Roland Garros. A kedvenc tornám, ezért vállaltam így is a játékot" - válaszolta újságírói kérdésre a 36 éves sztárjátékos.

Rafael Nadal kifejtette, a mérkőzések előtt a bal lábának idegeibe injekciókat kapott, amelyek miatt olyan érzése volt, mintha folyamatosan zsibbadna a sérült testrész.

"Ha a testem készen fog állni, ott leszek Wimbledonban, mert ez nem az a verseny, amit ki szeretnék hagyni" - mondta a füves viadal kétszeres bajnoka.

Hozzátette, jövő héten újfajta kezeléseket fog kipróbálni, ezt követően derül ki, pályára tud-e lépni az év harmadik GS-tornáján. "Ha ezek nem működnek, fontolóra kell vennem egy nagyobb műtétet" - zárta Nadal, aki a párizsi fináléban 6:3, 6:3, 6:0-ra győzte le a norvég Casper Ruudot.

A spanyol játékos a tavalyi szezon második felét lábproblémái - pontosabban a lábközépcsont ritka deformációjaként ismert Müller-Weiss-szindróma - miatt hagyta ki, év eleji visszatérését követően azonban megnyerte az ausztrál nyílt bajnokságot. (MTI)

Neked ajánljuk
Átigazolások
MOL Fehérvár
Patric Jildefalk
A Svédországból érkező 36 esztendős szakember asszisztensedzőként segíti majd Bartosz Grzelak munkáját.
Puskás Akadémia
Brandon Ormonde-Ottewill
Brandon Ormonde-Ottewill szerződést hosszabbított a Puskás Akadémiával. Az angol hátvéd 2024 nyaráig biztosan marad a PAFC-nál, és ha jövőre a klub él opciós jogával, ez a kontraktus 2025 júniusáig meghosszabbodik.
NB I
Cristian Ramírez
Oroszországban azt írják, hogy Magyarországról is érdeklődnek a korábbi Fradi-játékos, Cristian Ramírez iránt.
Tovább az összes átigazoláshoz