Nemcsakfoci: Marco Rossi fia Magyarországra igazolt

Nyolc távozót (köztük magyar válogatottakat) és több érkezőt is bejelentett a férfi vízilabda OB I-ben a második helyen végzett OSC-Újbuda. Utóbbiak között van a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányának, Marco Rossinak a fia, Simone is. 
Csakfoci.hu 2023. május 25., csütörtök 10:20
Nyolc távozót (köztük magyar válogatottakat) és több érkezőt is bejelentett a férfi vízilabda OB I-ben a második helyen végzett OSC-Újbuda. Utóbbiak között van a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányának, Marco Rossinak a fia, Simone is. 
Szerző: Csakfoci.hu 2023. május 25., csütörtök 10:20

Angyal Dániel, Bundschuh Erik, Burián Gergő, Csacsovszky Erik, Dala Döme, Lévai Márton, Manhercz Krisztián és Szűcs Dániel személyében összesen nyolc játékos távozását jelentette be csütörtökön a bajnokságban és a Magyar Kupában - a Ferencváros mögött - is a második helyen végzett OSC-Újbuda férfi vízilabda-csapata.

Lesznek azonban érkezők is az élcsapatnál, amely - szakítva eddigi metódusával - külföldi pólósokat is igazol. Az új játékosok között egy ismerős név is szerepel: Simone Rossi az olasz Serie A-ban bronzérmes Circolo Canottieri Ortigia csapatánál szerepelt eddig, de a következő idényben már az újbudaiak színeiben ugrik majd medencébe. A 30 éves vízilabdázó a magyar labdarúgó-válogatottat irányító Marco Rossi fia.

Néhány éve nevetve mondtam apámnak: ha egy kicsit erősebb lettem volna a saját sportágamban, talán eljöhettem volna veled Budapestre vízilabdázni! És íme, a sors néha csodálatos dolgokra képes!

Nyilvánvalóan befolyásolt a döntésemben az is, hogy közelebb lehessek apámhoz. Ő már tíz éve van Magyarországon, és ahányszor látom őt énekelni a magyar himnuszt, kiráz a hideg… Olaszok vagyunk, de Magyarország befogadott minket és ezért örökké hálásak leszünk. Most élőben nézhet majd engem, én pedig a magyar labdarúgó- válogatottat! Ez tökéletes!

És még csak annyit: Hajrá, OSC! Hajrá, magyarok!

– mondta az ifjabbik Rossi a vlv.hu-nak.

És a kapitány is üdvözölte fiát Magyarországon:

Neked ajánljuk
Átigazolások
Sepsi
Bernd Storck
Bernd Storck az idény végéig szóló szerződést írt alá, hosszabbítási opcióval.
BVSC
Szekeres az új edző
Igaznak bizonyultak a Csakfoci információi: Szekeres Tamás veszi át az NB II-es BVSC irányítását.
ETO FC
Hosszabbítás
A 19 esztendős Tóth Rajmund meghosszabbította szerződését a másodosztályú ETO FC csapatával. A győriek egykori akadémistája 2026 nyaráig írta alá új kontraktusát.
Tovább az összes átigazoláshoz