Nemcsakfoci: Hosszú Katinka kiosztotta a magyar sportvezetést, mert nem indíthat akadémiát - itt a nyílt levél

Nyílt levélben szólalt fel a háromszoros olimpiai bajnok vegyesúszónk, Hosszú Katinka, miután nem kapta meg a lehetőséget arra, hogy elindíthassa a Nemzeti Úszóakadémiát.
Csakfoci.hu 2023. június 27., kedd 19:22
Nyílt levélben szólalt fel a háromszoros olimpiai bajnok vegyesúszónk, Hosszú Katinka, miután nem kapta meg a lehetőséget arra, hogy elindíthassa a Nemzeti Úszóakadémiát.
Szerző: Csakfoci.hu 2023. június 27., kedd 19:22

Hosszú Katinka a Facebookon, kedd kora este megjelent nyílt levelét az alábbiakban változtatás nélkül közöljük.

"Elkészült az Úszóakadémia akkreditációs anyaga, mely több mint egy év rengeteg munkáját és szaktudását tartalmazza. Ezúttal is köszönöm azoknak a nagyszerű magyar és külföldi szakembereknek, akik megosztották velem tudásukat! Köszönöm a magyar úszósport tagszervezeteinek a támogatást és a hozzáadott véleményüket!

Sajnálatos módon úgy látszik a sportban az egyéni érdekek még mindig megelőzhetik a szakmai érdekeket. Így nem kaptam meg a lehetőséget, hogy az Úszóakadémiámat elkezdhessem. A sportvezetésben sokan a saját pozíciójukat tartják a legfontosabbnak, nem pedig a sport fejlődését. Ez a fajta mentalitás a - véleményem szerint - az úszósportot is károsítja, amit a közeljövőben már érzékelni fogunk. Ezt az idejétmúlt elképzelést, módszert én támogatni nem tudom. Egy mára már bukott érából használt ideológiai rendszert alkalmaznak, ahelyett, hogy az utókor tisztességes, egyenes és progresszív nevelését tűznék ki célul.

Bár az összetett nagy projektem egyelőre nem jön össze, immáron az említett akadémiai anyagot is felhasználva az Iron Swim-ben továbbra is szeretettel várjuk azokat, akiknek a legfontosabb, hogy a képzés nem a sportpolitika, nem a klub hanem a versenyző érdekeit és a sport szeretetét tartsa szem előtt. Csakis ilyen értékekre alapuló rendszerben tudom saját megszületendő gyermekemet is elképzelni.

“Őseink múltja, kudarca nem a mi felelősségünk, de a magunk és gyermekeink jövőjét építeni, ha kell küzdeni érte, kötelességünk” - HK

Hosszú Katinka
20-szoros Világcsúcstartó
26-szoros Világbajnok
3-szoros Olimpai Bajnok
35-szörös Európa-bajnok
308-szoros Világkupa győztes
97 nemzetközi érem (EB, VB, Olimpia)
4-szer az év Világ Legjobb Női Úszója
7-szer az év Magyar Női Sportolója"

Neked ajánljuk
Átigazolások
Fehérvár
Szabó Levente
A tavaszt a DVTK-nál töltött Vidi-csatár, Szabó Levente iránt német, holland és svájci csapatok is érdeklődtek. A hírek szerint a 24 éves játékos végül Németországban folytathatja. (Sportál)
Fradi
Dionisi másnak is kell
A 44 éves olasz szakember nemcsak a zöld-fehéreknél, hanem az olasz élvonalban szereplő Cagliarinál is jelölt a kispadra.
ZTE
Velük erősíthetnek
Két Budafok-játékossal, a kapus Gundel-Takács Bencével és a középpályás Csonka Andrással erősíthet a ZTE. (NSO)
Tovább az összes átigazoláshoz