Nemcsakfoci: Hosszú Katinka hetedik, Szabó Szebasztián hatodik a vizes vb-n

Szabó Szebasztián a hatodik, Hosszú Katinka a hetedik helyen ért célba a Duna Arénában zajló úszó-világbajnokságon.
Póczik Dávid 2022. június 19., vasárnap 20:24
Szabó Szebasztián a hatodik, Hosszú Katinka a hetedik helyen ért célba a Duna Arénában zajló úszó-világbajnokságon.
Szerző: Póczik Dávid 2022. június 19., vasárnap 20:24

Hosszú Katinka a hetedik helyen végzett 200 méter vegyesen vasárnap a Duna Arénában zajló úszó-világbajnokságon. A háromszoros olimpiai bajnok Hosszú a szám világcsúcstartójaként és a legutóbbi négy világbajnokság győzteseként, azonban már korántsem favoritként készült a fináléra, mivel nyolcadik helyen jutott be úgy, hogy idei legjobbját három századdal múlta felül.

A döntőben a 33 esztendős magyar úszó valamivel erősebben kezdett, mint egy nappal korábban, a táv felénél viszont már lassabb volt. Végül 2:11.37 perccel csapott célba, ami ugyan gyengébb, mint az elődöntős ideje, azonban egy helyet így is előre lépett összesítésben. A számot az amerikai Alex Walsh nyerte, egy másodperccel és egy századdal elmaradva Hosszú 2015-ben felállított világcsúcsától.

Úszó-vb, női 200 méter vegyes:

1.Alex Walsh (Egyesült Államok) 2:07.13 perc
2. Kaylee McKeown (Ausztrália) 2:08.57
3. Leah Hayes (Egyesült Államok) 2:08.91
...7. HOSSZÚ KATINKA 2:11.37

Szabó Szebasztián hatodik lett 50 méter pillangón vasárnap a Duna Arénában zajló úszó-világbajnokságon. A szám Európa-bajnoka a szombati elődöntőben mindössze egy századdal maradt el országos csúcsától (22.91), így az ötödik idővel várta a finálét.

A rajtot ugyan jól kapta el a győriek 26 éves versenyzője, aki 2019-ben Kvangdzsuban ötödik volt ebben a számban, azonban 23.01 másodperces idejével az érmekért folyó harcba nem tudott beleszólni.

- A helyezés miatt egy picit csalódott vagyok, hiszen ez a kedvenc számom, de tegnap és ma is nagyon élveztem az úszást, hallani, ahogy a közönség a nevemet skandálja. Azt gondolom, a vb-érem bennem van, már csak az a kérdés, mikor jön ki - mondta a vegyes zónában Szabó.

A számot az amerikai Caeleb Dressel nyerte - megszerezve ezzel pályafutása 15. világbajnoki címét - a 42 éves brazil Nicholas Santos előtt. A dél-amerikai veterán a sportág történetének első negyedik "x-es" érmese lett. (MTI)

Úszó-vb, férfi 50 méter pillangó:

1. Caeleb Dressel (Egyesült Államok) 22.57 másodperc
2. Nicholas Santos (Brazília) 22.78
3. Michael Andrew (Egyesült Államok) 22.79
...6. SZABÓ SZEBASZTIÁN 23.01

Neked ajánljuk
Átigazolások
Ferencváros
Kwaku Bonsu Osei
Januárban a Fradinál járt próbajátékon Kwaku Bonsu Osei, a ghánai végül a szerb bajnokságba igazolt.
PMFC
Vas Bence
A Pécs saját nevelésű, 17 éves középpályása, Vas Bence az idény végéig, kölcsönben Kozármislenyben folytatja pályafutását.
ETO FC Győr
Bacsa Patrik
A győriek közös megegyezéssel szerződést bontottak Bacsa Patrikkal, aki távozik Győrből.
Tovább az összes átigazoláshoz