Zuhanyzás közben érte villámcsapás a magyar focistákat

Három játékost közvetett villámcsapás miatt kellett kórházba szállítani Győrságról vasárnap. A focistákat az öltözőben, zuhanyzás körben érte az áramütés.
Csakfoci Admin 2020. június 16., kedd 11:55
Három játékost közvetett villámcsapás miatt kellett kórházba szállítani Győrságról vasárnap. A focistákat az öltözőben, zuhanyzás körben érte az áramütés.
Szerző: Csakfoci Admin 2020. június 16., kedd 11:55

A Győrság KSE hazai pályán játszott edzőmeccset Vámosszabadi csapatával vasárnap délután. Az idő borús volt, de viharra nem számítottak a játékosok, amikor pályára léptek.

- Győrságon nőttem fel, ha abból az irányból érkeznek a felhők, az rendszerint elkerüli a falut. Az első félidőt gond nélkül le is játszottuk, a második félidő első tíz perce után tartottunk egy kis szünetet, mivel akkor volt már egy kis dörgés is. Közösen úgy döntöttünk, hogy visszamegyünk, de tíz perc játék után úgy határoztam, hogy mindenkinek le kell jönnie a pályáról - kezdte Balogh Zoltán, a Győrság KSE edzője a Kisalföldnek.

Ekkor már egyre sűrűbben villogott az ég, háromnegyed négykor mindenki az öltözőben volt.

- Négyen elkezdtünk tusolni, ekkor csapott be a villám. Azt sem tudtuk hirtelen, mi történt, áramütéshez hasonlót éreztem, zsibbadt a bokám, a többiek is, akik a víz alatt álltak, arra panaszkodtak, mintha megrázta volna őket az áram - tette hozzá Balogh Zoltán, aki játékosként is pályára lépett a mérkőzésen.

A focisták rögtön hívták a mentőket, akik a három érintettet, Balogh Zoltán és Bejczi Tamás győrsági, valamint Horváth Tibor vámosszabadi játékosokat elvitték a győri kórházba.

EKG-vizsgálat, vérvétel és egyéb vizsgálatokat követően a sportolókat még vasárnap este hazaengedték, azóta is jól vannak.

- Szerencsére az ijedség nagyobb volt, mint a baj. Nekem is a lábam zsibbadt el, a tusoló alatt voltam, amikor becsapott a villám - mondta Horváth Tibor, a Vámosszabadi SE focistája.

Sokáig azt sem lehetett tudni, pontosan hol ért véget a villám útja, kiderült, hogy egy körülbelül száz méterre lévő villanyoszlopba csapott bele hatalmas robajjal, ez okozott a környéken több háztartásban is problémát.

Horváth József, a Vámosszabadi SE elnöke kiemelte, ő ugyan nem volt ott a helyszínen, de örül neki, hogy a játékosok időben levonultak a pályáról, elkerülve ezzel a nagyobb bajt, bár a legtöbben már nagyon vágytak egy jó kis mérkőzésre.

Neked ajánljuk
Átigazolások
ZTE FC
Christy Manzinga
Manzinga 17 mérkőzésen lépett pályára a ZTE-ben, most a dél-koreai másodosztályba igazolt.
Ferencváros
Botka Endre
Meghosszabbította szerződését a Ferencvárossal Botka Endre - jelentette be hivatalos oldalán az NB I-es listavezető.
Debrecen
Ramil Sheydayev
Ezúttal a Debrecennel hozták kapcsolatba a Qarabag egyik legjobbját, a 27 éves Ramil Sheydayevet.
Tovább az összes átigazoláshoz