Fotó: facebook.com/mezokovesdzsory

Visszatérne Magyarországra az NB I-es csapatot kiejtő külföldi edző: "Nagyon tetszett minden, a játékosok kiemelkedő képességűek"

Milan Milanovic szerint a Mezőkövesd nem volt rendesen felkészítve az előző NB I-es szezonra.
Csakfoci.hu 2024. június 7., péntek 10:11
Fotó: facebook.com/mezokovesdzsory
Milan Milanovic szerint a Mezőkövesd nem volt rendesen felkészítve az előző NB I-es szezonra.
Szerző: Csakfoci.hu 2024. június 7., péntek 10:11

Február közepén váltotta a Mezőkövesd kispadján Kuttor Attila vezetőedzőt Milan Milanovic, aki azonban nem tudott csodát tenni és irányításával kiesett a borsodi csapat az NB I-ből. A 61 éves szakember mérlege 13 mérkőzésen 1 győzelem, 2 döntetlen és 10 vereség volt, így a reményt sem tudta sokáig életben tartani. Milanovic most hazájában nyilatkozott a mezőkövesdi szerepvállalásáról és az NB I színvonaláról. A szerb edző elárulta, nagyon gyorsan történtek a dolgok, amikor a borsodi együtteshez került, hiszen reggel felhívta a menedzsere, hogy van ez a lehetőség, este pedig már alá is írta a szerződést

– Most csak az én szemszögemből beszélek, lehet, hogy egy másik edző másképp látná, de az igazság az, hogy ez a csapat nem volt felkészítve a szezonra, sem kondicionálisan, sem fizikailag – mondta a szerb tréner a sportal.rs-nek. – Volt olyan játékos, aki hónapok óta nem játszott, ami nem volt jó, főleg úgy, hogy két fontos meccsünk következett a Kisvárda és az MTK ellen. Még a legjobb edzőknek is kell legalább két-három hét, hogy a saját stílusuknak megfelelően formálják a csapatukat, azt hiszem, két hét után már látszódott, hogy azt kérem a játékosaimtól, hogy higgyenek magukban, merjenek fejlődni, sok támadást vezessenek, próbálják irányítani a meccset.

Milanovic megemlékezett arról is, hogy a Ferencváros elleni hazai vereséget követően felajánlotta a lemondását, mert úgy látta, hogy már nem tud segíteni a csapatnak a kiesés elleni harcban, ám Tállai András elnök kérte, hogy maradjon a szezon végéig. Hozzátette, a szezon végén pedig fel sem merült, hogy megváltoztatja a döntését és maradna tovább is, miután az elnök közölte, hogy kisebb lesz a költségvetés, illetve magyar edzőkkel és játékosokkal képzelik el az NB II-t. Milanovic arról is beszélt, milyennek látta az NB I színvonalát.

Először dolgoztam Magyarországon, és nagyon tetszett minden. A barátaim, Nebojsa Vignjevic és Srdjan Blagojevic sok jót mondtak nekem, mielőtt csatlakoztam a klubomhoz, és mindenben igazuk volt. A csapatok támadó focit játszanak, nem csak védekeznek, és a játékosok is kiemelkedő képességűek

– mondta, majd összehasonlította a szerb és a magyar ligát. – Szerbiában a Crvena zvezda és a Partizan kivételével a legtöbb csapat védekező taktikát követ, de annyiban jobb, hogy több helyi játékost alkalmaznak, akik ráadásul nagyon tehetségesek. Magyarországon viszont jobb az infrastruktúra, a stadionok és a pályák minősége is. Szeretnék még visszatérni az NB I-be, de még nem kaptam ajánlatot egyetlen csapattól sem.

Milanovicot végül a magyar válogatott Eb-esélyeiről is kérdezték.

– A csoport nem könnyű, de ha legalább döntetlent érnek el a Svájc elleni meccsen és legyőzik Skóciát, akkor továbbjuthatnak a csoportból. Marco Rossi csapata nagyon szervezett, és tudom, hogy nem szereti, ha egy játékost kiemelnek a csapatából, de Szoboszlai Dominik igazi klasszis, ha mindent belead, akkor Magyarország sokáig menetelhet.

Neked ajánljuk
Átigazolások
Fradi
Ben Romdhane
Az egyiptomi Al-Ahly továbbra is leigazolná Mohamed Ali Ben Romdhane-t, a felek egyelőre szóban egyeztetnek az esetleges klubváltásról.
Újpest
Josué
A Legiától távozó 4-szeres portugál válogatott Josuét beajánlották Újpesten, de Bartosz Grzelak nem tartott igényt a 33 éves középpályásra.
Csákvár
Új igazolás
Az elmúlt hetekben a csapattal készülő Haragos Viktor (legutóbb Honvéd) a 2024/25-ös bajnokságban az Aqvital FC Csákvárt erősíti.
Tovább az összes átigazoláshoz