Fotó: www.dac1904.sk/hu/Lelkes Ernő

Világi a DAC-Slovanról: "Keressük annak lehetőségét, hogy a szurkolók már erre a derbire is kilátogathassanak"

Július 1-től a stadionok befogadóképességének legfeljebb 50 százaléka lehet jelen a sporteseményeken Szlovákiában, ám a szurkolók által kiemelten várt DAC-Slovan meccset június 28-án rendezik. Világi Oszkár úgy véli, a biztonság szempontjából nem számít sokat az a pár nap.
Nyikes Zoltán 2020. június 20., szombat 19:44
Fotó: www.dac1904.sk/hu/Lelkes Ernő
Július 1-től a stadionok befogadóképességének legfeljebb 50 százaléka lehet jelen a sporteseményeken Szlovákiában, ám a szurkolók által kiemelten várt DAC-Slovan meccset június 28-án rendezik. Világi Oszkár úgy véli, a biztonság szempontjából nem számít sokat az a pár nap.
Szerző: Nyikes Zoltán 2020. június 20., szombat 19:44

A szlovák kormány az új koronavírus-járvánnyal kapcsolatos megszorítások további enyhítését jelentette be a pénteki napon, aminek következtében július 1-től engedélyezettek Szlovákiában a több mint ezer fő előtt megtartott sportesemények, méghozzá az átlós ülésrend betartása mellett – olvasható a DAC hivatalos oldalán.

A döntés értelmében maximum a befogadóképességének 50 százalékáig lehet megtölteni a stadionokat.

A dunaszerdahelyiek klubhonlapja kiemeli, hogy június végéig érvényben marad az eseményekre legfeljebb 500 ember jelenlétét szabályozó rendelet, így ez a változás jelenleg a felvidékieket csak a Zsolna elleni hazai szezonzárón és az esetleges kupadöntőn érinti, hiszen a Slovan elleni hazai rangadó június 28-ra esik.

A DAC tulajdonosa, Világi Oszkár ugyan pozitívan fogadta a hírt, de nem felhőtlen az öröme.

– Ez egy jó hír, mert megnyithatjuk a stadionok kapuit. A MOL Aréna befogadóképessége 12 700 fő, nagyjából 6000 ember jöhet ki a mérkőzésekre. Körülbelül 5000 szezonbérletessel rendelkezünk, ezért ez számukra is egy kedvező újság. Másrészt azonban jövő vasárnap a Slovannal mérkőzünk, de ez a rangadó még nem esik bele az említett időszakba, amit sajnálunk. A DAC-Slovan ugyanis egy olyan összecsapás, amely érdekli és vonzza is az embereket. Keressük annak lehetőségét, hogy a szurkolók már erre a derbire is kilátogathassanak.

A legjobb az lenne, ha az enyhítések például már június 25-től érvénybe lépnének. Az emberek focit akarnak nézni, ezért tárgyalni fogunk az enyhítések időpontjának az átértékeléséről.

Szlovákiában nincs járványhelyzet és ha a színházak vagy a fürdők nyitva vannak, miért ne lehetnének a stadionok is? Kisebb bennük a kockázat mértéke, mint az említett helyeken. Az egyik szemem tehát sír, a másik nevet. Igyekezni fogunk meggyőzni a döntéshozókat, legyenek tekintettel arra, hogy azok az emberek, akik futballmérkőzésre járnak, ugyanazok, akik az olyan helyeken vásárolnak, ahol már szinte semmilyen megszorítás sincs. Nem értem, miért kellene a futballnézőt büntetni. Három hónapig nem nézhettünk labdarúgást és a mostani szezon befejeztével további egy, másfél hónapnyi meccsmentes időszak jön.

A biztonság szempontjából nem számít sokat az a pár nap, hogy szombattól, vagy csak szerdától lépnek érvénybe az enyhítések.

Az embereknek azonban sokat jelentene, mert így egy fordulóval többet láthatnának élőben. Bízom benne, hogy megtaláljuk azt a kompromisszumot, ami azt lehetővé teszi – bizakodott Világi a klubhonlapnak adott nyilatkozatában.

Mint ismert, hetekkel ezelőtt kritikus nyilatkozatot tett a szlovák élvonalbeli Slovan Bratislava ügyvezetője, ifjabb Ivan Kmotrík, aki elégedetlenségének adott hangot, miután az akkori kormányrendelet úgy szólt, hogy július 1-től év végéig csak 1000 főig engedélyezik a sporteseményeket, és azt is kilátásba helyezte, hogy a liga "félamatőr" működése miatt a magyar bajnokságban folytathatják a szereplésüket.

Az ügyvezető ezúttal már sokkal pozitívabb hangnemet ütött meg a pozsonyiak klubhonlapján, miután a legfrissebb döntés értelmében a 22.500 fős Slovan stadionjába 11.250 nézőt engedhetnek be, ami közel kétszer annyi, mint Dunaszerdahelyen.

– Az elmúlt hetekben és hónapokban nyilvánosan is kommunikáltunk a kihívásokkal teli témákkal kapcsolatban, amelyekről elsőként kezdtünk el beszélni. Rendkívül örülünk annak, hogy a rajongók érdekében tett erőfeszítéseink célba értek. A legfrissebb hírek nagy örömmel töltöttek el minket, mert nincs is annál szebb látvány, mint a Téglamező (az új pozsonyi Nemzeti Futballstadiont beceneve - a szerk.) zsúfolt lelátói. Hosszú várakozás után a Slovan-szurkolóknak lehetőségük van újból drukkolni a kedvenceiknek, és azt hiszem, hogy rajongóink teljes mértékben ki is fogják használni ezt a lehetőséget – nyilatkozta ifjabb Ivan Kmotrík.

Neked ajánljuk
Átigazolások
Gyirmót
Ketten távozhatnak
Honlapunk úgy értesült, hogy Soltész Dominik és Kovács Milán is távozik az NB II-es Gyirmót csapatától, utóbbi játékos pedig a Budapest Honvéd színeiben folytathatja.
Újpest/DVSC
Baranyai Nimród
A Debreceni VSC U21-es válogatott jobbhátvédjével, Baranyai Nimróddal pótolhatja az Újpest a kölcsönjátéka után Zalaegerszegre visszatérő Huszti Andrást. (nso.hu)
Újpest
Mészöly Géza
Hivatalossá vált, hogy nem hosszabbítják meg Mészöly Géza vezetőedző lejáró szerződését.
Tovább az összes átigazoláshoz