Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Vignjevic: "Én is látom, hogy változtatni kellene, de nem tudok varázsolni"

A sérülések, az igazolások hiánya és az őszi szezon második felére megváltozott hangulat - ezekkel indokolta a szerb szakember a csapat rossz évkezdését.
Budai László 2024. február 3., szombat 10:20
Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt
A sérülések, az igazolások hiánya és az őszi szezon második felére megváltozott hangulat - ezekkel indokolta a szerb szakember a csapat rossz évkezdését.
Szerző: Budai László 2024. február 3., szombat 10:20

Az Újpest az MTK-tól elszenvedett háromgólos vereséggel kezdte a tavaszi szezont. A találkozó utáni sajtótájékoztatón Nebojsa Vignjevic így értékelte a látottakat.

- Először is gratulálok az MTK-nak. Nem sokat tudok mondani a mai találkozóról. Az első, semmiből kapott gól lesokkolt, nagyon meglepett minket, és bár folytattuk a játékunkat, az nem volt elég jó az eredményességhez, főleg a kapu előtti 15-20 méteren nem. A második félidőben próbálkoztunk, de komolyabb változást nem értünk el. Voltak dolgok, amik nem tetszettek már a felkészülés során sem, de a legkomolyabb probléma, hogy Onovo, Tajti vagy Kiss nem állt rendelkezésre, Ljujic már a kispadon ült ugyan, de még nem hadra fogható. Nem volt még kellő számú igazolás sem, de a legnagyobb baj a sérültjeink.

Vignjevicet arról is kérdezték, mit szól hozzá, hogy a szurkolók már igen hamar tüntetni kezdtek ellene.

Nagyon sajnálom, hogy az első gól után már ez az üzenet érkezett. Az eredmény az én felelősségem persze, mert én állítom össze a csapatot, de van egy rész, amiért nem én tartozom felelősséggel.

- Korábban is hangsúlyoztam, hogy az Újpest szurkolói nélkül nem lenne az, ami, és hogy fontosak a klub életében. Sajnálom, hogy nem sikerült úgy elkezdeni a tavaszi szezont, ahogy az őszit. A csapat életére nagyon rányomta a hangulatát az elmúlt 5-6 meccs.

- Az bánt a legjobban, hogy nem tudtuk folytatni azt a munkát, amit elkezdtünk. Én sem és a csapat sem tudom érvényesíteni 100 százalékban, ami bennünk van. Vannak dolgok, amiken nem tudok változtatni. A Ferencváros elleni meccsig rendben ment minden, de ott valami megváltozott, más lett a hangulat, az öltöző is.

Látom én is az oldalvonal mellett, hogy már a 60. perc van és változtatni kellene a játékon, de nem tudok varázsolni olyat, amivel kimászhatunk ebből. Ennek ellenére hiszek abban, hogy megnyerhetjük a következő találkozókat, hiszen ugyanazokkal a fiúkkal dolgozom, akik jól teljesítettek az őszi szezon elején.

Az összecsapás után történtekről, Vignjevic esetleges távozásáról és a küszöbön álló újpesti tulajdonosváltásról alábbi cikkünkben írtunk. 

Olvastad már?
Újpest: Küszöbön a tulajdonosváltás, hamarosan magyar kézbe kerülhet a csapat - részletek
Egy hazai nagyvállalat lehet, amely anyagi forrást biztosít az Újpest megvételére.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Újpest
Lőw Zsolt, Szalai Ádám
Sajtóhírek szerint Szalai Ádám nemet mondott az Újpest sportigazgatói pozíciójára. A lila-fehérek felvették a kapcsolatot Lőw Zsolttal is, aki azonban nem edzőként segítene.
Légiósok
Szalai Attila
A Kicker szerint a Hoffenheim sportigazgatója az olyan "átigazolási mellényúlások" miatt távozhat, mint például Szalai Attila, Mërgim Berisha és Anton Stach.
Nyíregyháza
Révész Bálint
A klubtulajdonos az erősítési tervekről is beszélt a csakfoci.hu-nak.
Tovább az összes átigazoláshoz