Változhat a magyar FIFA-játékvezetői keret: fiatal sípmester léphet Kassai nyomába

Egy komoly NB I-es rutinnal rendelkező játékvezető lehet az áldozata az MLSZ döntésének, aki már nem vezethet nemzetközi mérkőzést. A helyére nevezett fiatal bíró akár Kassai Viktor utódja is lehet a későbbiekben.
Csakfoci Admin 2018. október 23., kedd 10:48
Egy komoly NB I-es rutinnal rendelkező játékvezető lehet az áldozata az MLSZ döntésének, aki már nem vezethet nemzetközi mérkőzést. A helyére nevezett fiatal bíró akár Kassai Viktor utódja is lehet a későbbiekben.
Szerző: Csakfoci Admin 2018. október 23., kedd 10:48

A focibiro.hu értesülései szerint az MLSZ januárban változtatást tervez a FIFA számára delegált játékvezetői keretében. Az honi szövetség elnöksége a portál szerint már meg is szavazta, és felterjesztette elfogadásra a következő kereteket:

Játékvezetők, utánuk a születési évük:
Kassai Viktor 1975
Bognár Tamás 1978
Vad II István 1979
Farkas Ádám 1982
Karakó Ferenc 1983
Berke Balázs (ÚJ) 1984
(Andó-Szabó Sándor (KI) 1979)

Asszisztensek:
Ring György 1981
Tóth Vencel 1978
Albert István 1980
Berettyán Péter 1984
Buzás Balázs 1986
Szert Balázs 1993
Theodoros Georgiou 1992
Kóbor Péter 1988
Lémon Oszkár 1978
Szalai Balázs (ÚJ) 1993
(Varga Zsolt KI)

A hungarianfootball.com  megerősíti a fentieket, és méltatja az MLSZ döntését, hiszen a néhány éve a III. kategóriába visszacsúszó Andó-Szabónak már nagy valószínűséggel nem fog felfelé ívelni a karrierje, míg az I. kategóriába sorolt Bognár, és Vad már túlkoros ahhoz, hogy a visszavonulás előtt álló Kassai Viktortól átvegyék a stafétát, és az elitlistára kerüljenek.

Az oldal kiemeli, hogy a FIFA, illetve az UEFA viszonylag ritkán nyúl negyvenen felüli bírókhoz, így éppen ideje volt az ígéretes tehetségnek számító Berke behívásának, aki Farkassal és Karakóval küzdhet meg az elkövetkezendő években az első számú magyar sípmester pozíciójáért.

Pozitívumként kerül megemlítésre a húszas évei derekán járó Szalai, Theodoros és Szert behívása is, akik előtt szintén nyitva áll az út, hogy a jövőben nagy nemzetközi mérkőzéseket vezessenek.

Neked ajánljuk
Átigazolások
Sepsi
Bernd Storck
Bernd Storck az idény végéig szóló szerződést írt alá, hosszabbítási opcióval.
BVSC
Szekeres az új edző
Igaznak bizonyultak a Csakfoci információi: Szekeres Tamás veszi át az NB II-es BVSC irányítását.
ETO FC
Hosszabbítás
A 19 esztendős Tóth Rajmund meghosszabbította szerződését a másodosztályú ETO FC csapatával. A győriek egykori akadémistája 2026 nyaráig írta alá új kontraktusát.
Tovább az összes átigazoláshoz