Storck: "Nagy nyomás van rajtunk a klubcsapatok kiesése miatt" - Gera "edzőként" segíti a válogatottat

Gera Zoltán biztosan nem lehet pályán a két vébé-selejtezőn, mellette két játékosra nem számíthat még a kapitány. Storck tudja, hogy a klubcsapatok kiesése miatt mindenki a válogatottra figyel.
Budai László 2017. augusztus 28., hétfő 17:55
Gera Zoltán biztosan nem lehet pályán a két vébé-selejtezőn, mellette két játékosra nem számíthat még a kapitány. Storck tudja, hogy a klubcsapatok kiesése miatt mindenki a válogatottra figyel.
Szerző: Budai László 2017. augusztus 28., hétfő 17:55

Bernd Storck szövetségi kapitány tartott sajtótájékoztatót a lettek és a portugálok elleni vébé-selejtezők előtt Telkiben. Storck beszélt a legutóbbi két rossz meccs utáni helyzetről, a lettek elleni várható taktikáról és a sérültekről is.

A válságkezelésről

- Múlt feldolgozói tevékenységet is folytatunk a játékosokkal. Négyszemközti beszélgetések voltak, hogy mi történt az oroszok és Andorra ellen. Ez fontos volt, de most már lezártuk. Legutóbb 7 olyan játékos volt, aki szerepelt velünk az Eb-n, most ellentétes az arány.

A lettek elleni meccsről

- Régi-új kapitánya van a letteknek, 5-3-2-es felállásban játszanak, kicsit hasonlít az andorraiak felállásra, támadásban átállnak a 3-5-2-re. Kompakt csapat, gyorsan kell játszanunk, másra lesz szükség, mint a kinti meccsen. A legutóbbi mérkőzéseken a labdavesztések után másképp viselkedett a csapat, mint az Eb-n. Ezen változtatni kell, hogy a játékunk olyan kompakt legyen, mint korábban volt. A labdabirtoklásra kell törekednünk, gyorsan játszani, nem kontrákra berendezkedni. A szurkolóinknak is mutatni akarunk valamit. Pozitív hangulatot tapasztalok az országban, sok emailt kapok, sokat beszélgetek az utcán az emberekkel. Tudom, hogy fontos az eredmény, erre fogunk törekedni, hogy minél jobban szerepeljünk. Telt ház lesz a lettek ellen is, ki gondolta volna a korábbi mérkőzések után.

A klubcsapataink már nem szerepelnek a nemzetközi kupákban, nagy nyomás van rajtunk, mert most mindenki ránk figyel. Arra számítok, hogy mindenki fejlődik a vb-selejtezőkön, nem szabad rövid távban gondolkodni. Formálni szeretném a csapatot és jó mérkőzéseket játszani.

A sérültekről

Thomas Doll lehetővé tette, hogy Gera Zoltán itt legyen velünk.

Bár nem játszhat, de sokat segíthet nekünk rutinjával, meglátásaival. Mivel edző szeretne lenni, a kulisszák mögé is betekinthet, megnézheti, hogyan dolgozik a szakmai stáb.

Mindenki megérkezett, Gulácsi volt az utolsó, aki befutott. Két játékosról le kellett mondani, az egyik Kleinheisler László, a másik Botka Endre. Már el is utaztak. Márkvárt lábadozik, holnap kezdi el az edzést.

Olvastad már?
Storck sajtótájékoztatója a vb-selejtezők előtt - percről percre
A szövetségi kapitány és két játékosa (Elek Ákos, Guzmics Richárd) is megszólal a Lettország és Portugália elleni mérkőzések előtt. A csakfoci.hu élőben számol be a Telkiben elhangzottakról. 
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Diósgyőr
Még nem le álltak le az igazolásokkal
Lehetnek még érkezők és távozók is a sportigazgató elmondása szerint.
Ferencváros
Csak Marquinhos kell Stankovicnak
Hiába ajánlották fel a Szpartak Moszkvának Belgiumból a 9 millió eurós szélsőt, Dejan Stankovicnak a ferencvárosi Marquinhos kell.
Újpest
600 milliós csatár a küszöbön
Horvát sajtóhírek szerint közelebb került kiszemeltjéhez az Újpest, amely kivásárolná a Dinamo Zagreb játékosát. 
Tovább az összes átigazoláshoz