"Sportszerűtlen magyarok, akik szintén nem érdemeltek többet" - a mieink legjobbjait és legrosszabbját is megnevezték a görög lapok

Jutott a kritikákból bőven a görögöknek is. Kiderül az is, kit láttak a magyar csapat legerősebb és leggyengébb pontjának. Lapszemle.
Mokány Lajos 2018. október 13., szombat 11:44
Jutott a kritikákból bőven a görögöknek is. Kiderül az is, kit láttak a magyar csapat legerősebb és leggyengébb pontjának. Lapszemle.
Szerző: Mokány Lajos 2018. október 13., szombat 11:44

A sport24 érthetően elsősorban a hazaiak szempontjából elemzi a látottakat.

"Hatékony, de nem látványos"

- így összegezték a görögök játékát, kiemelve, hogy a mérkőzés előtt Michael Skibbe domináns, agresszív futballt ígért, de ebből semmi nem valósult meg, amit felfoghatunk a magyar csapat dicséretének is.

A mieinkről kevés szó esik egyébként, viszont némileg meglepően azt írja a szerző a csapatunkról, hogy a magyar válogatott gyakran volt sportszerűtlen, erre pedig a görögök kemény játékkal reagáltak.

A hazaiak játéka kapcsán leszögezik, hogy az első játékrészben nem voltak jobbak a mieinknél, a második félidő elején sem, azt követően tudott valamit megmutatni valamit abból a görög csapat, amit a mérkőzés előtt a kapitányuk megígért. Hozzáteszik, győztek, és ennek örülhetnének is, de jelenleg csak a 3 pont és a csoportban elfoglalt helyezés az, ami mosolyt csalhat az arcukra, de a teljesítmény semmiképpen sem.

Az említett Skibbe egyébként a sajtótájékoztatón is kapott kritikákat, még a jövője is szóba került, de ő azt mondta, nem tud róla, hogy veszélyben lenne az állása.

- El kell ismernem, hogy nem nagyon voltak helyzeteink, ez elsősorban a magyar védelemnek - főleg Willi Orban jó teljesítményének - köszönhető, akik nagyon erősek voltak, főként középen, egyszerűen semmi helyet nem hagytak a támadóinknak - ezt mondta a magyar csapatról a szövetségi kapitány, némi dicséretet is megfogalmazva felénk. Szerinte elsősorban középen, a tengelyben voltak stabilak a mieink, ez igaz volt a középpályára is, leginkább a pályának annak a részén gyűlt meg a bajuk velünk a hazaiaknak.

Hozzátette, azért tudtak nyerni, mert fordulás után nyomást gyakoroltak a mieinkre, és a kínálkozó lehetőséggel éltek Mitroglu révén. Elismerte, hogy nem volt az igazi a játékuk, de azt nem fogadta el, hogy egyenesen csapnivalónak minősítsék azt.

A gazzetta.gr értékelésében kiemelte, hogy bár Budapesten kikaptak a görögök, de ott voltak lehetőségeik, ellenben itt az első félidőben semmi, az első próbálkozásukra 52 percet kellett várni. A folytatásban már inkább a görögöket látták jobbnak, az első 50 perc kapcsán viszont megemlítették, hogy Mitrogluhoz el sem jutott a labda, főleg a belső védőinknek köszönhetően.

A mieink leggyengébb pontjának Kalmár Zsoltot látták, aki a Gazzetta szerint nem segítette csapatunk előrejátékát, ellenben sokat szabálytalankodott, lapot is kapott.

"Végítéletük" alapján a görögök rosszak voltak: nem azt mondják, hogy mi jobbak lettünk volna vagy ENNÉL VALAMIVEL IS többet érdemeltünk volna, de ETTŐL MÉG AZ IGAZSÁG AZ, HOGY a hazaiaknak is csak két kaput eltaláló lövésük volt.

Az Agona Sport szintén kitért a kapitány helyzetére, akinek állása értesüléseik szerint a budapesti vereség után került veszélybe, és az első félidő után sem került közelebb ahhoz, hogy azt megmentse. Elismerik, hogy az első félidő a miénk volt, mert többet mutattunk a technikás, gyors passzokra épülő futballból, mint a hazaiak. E téren főleg Varga Rolandot emelték ki az első félidőben, mint akinek lehetősége lett volna betalálni, de a pontrúgásaival nem élt. Fordulópontnak nevezik azt, hogy Szalai Ádám jó helyzetből nem tudott a kapuba fejelni, ez döntő lehetett a lap szerint. Az utolsó félóra viszont már szerintük is a hazaiaké volt, ez hozta meg a győzelmet.

Olvastad már?
Orban: "Hiányzott a bátorság", Sallai: "Mi voltunk a jobbak" - ezt mondták a játékosok
Willi Orban szerint a védelmünk jól működött, de hiányzott a bátorság a csapat játékából. Sallai Roland azt mondta, hogy jobbak voltunk, mint a görögök. Nagy Ádám szerint az egy pont meglehetett volna.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Diósgyőr
Még nem le álltak le az igazolásokkal
Lehetnek még érkezők és távozók is a sportigazgató elmondása szerint.
Ferencváros
Csak Marquinhos kell Stankovicnak
Hiába ajánlották fel a Szpartak Moszkvának Belgiumból a 9 millió eurós szélsőt, Dejan Stankovicnak a ferencvárosi Marquinhos kell.
Újpest
600 milliós csatár a küszöbön
Horvát sajtóhírek szerint közelebb került kiszemeltjéhez az Újpest, amely kivásárolná a Dinamo Zagreb játékosát. 
Tovább az összes átigazoláshoz