Az eltiltott Rossi: "Még jobbak is lehetnek nélkülem a játékosok" – megsérült a válogatott védelmének alapembere is

A magyar válogatott szövetségi kapitánya beletörődött az egymeccses eltiltásába. Marco Rossi szerint nem lesz gond az észtek és a finnek ellen, habár a két meccsen Sallai Roland és Fiola Attila sérülés miatt nem lehet ott a keretben.
Csakfoci Admin 2018. november 11., vasárnap 22:16
A magyar válogatott szövetségi kapitánya beletörődött az egymeccses eltiltásába. Marco Rossi szerint nem lesz gond az észtek és a finnek ellen, habár a két meccsen Sallai Roland és Fiola Attila sérülés miatt nem lehet ott a keretben.
Szerző: Csakfoci Admin 2018. november 11., vasárnap 22:16

Korábban már beszámoltunk arról, hogy az UEFA fegyelmi határozatának értelmében a következő és egyben utolsó előtti Nemzetek Ligája-mérkőzésre, az Észtország ellenire eltiltották a magyar válogatott szövetségi kapitányát, Marco Rossit.

Az 54 éves olasz szakember a döntés kapcsán először nyilatkozott a Góóól!2 című műsorban, miután egy óra erejéig navigátorként ült egy raliautóban a nyíregyházi bajnoki futamot megelőzően.

Ez egy szokatlan dolog számomra, hiszen a mérkőzés előtt és alatt is távol kell maradnom a pályától a kispadtól – kezdte Marco Rossi az M4 Sportnak. – Sajnálom, hogy egy ilyen nézeteltérés alakult ki közöttem, és a negyedik számú játékvezető között Görögországban.

De teljesen megbízom a játékosaimban, és a stáb többi tagjában is. Biztos vagyok benne, hogy még jobbak is lehetnek nélkülem.

Rossi az eltiltása miatt Észtország ellen nem lehet a csapat mellett, aki így Finnország ellen debütál majd a magyar szurkolók előtt.

A szurkolók mindig is nagyon közel álltak ehhez a csapathoz. Tudom, mert hat éve élek már Magyarországon. Tudom, hogy az emberek mennyire büszkék a magyar zászlóra, ezekre a színekre. Rendkívül közel állnak a srácokhoz, tőlem függetlenül is, úgyhogy nem lesz gond (nevet) – tette hozzá.

Marco Rossi dolgát nehezíti, hogy Sallai Roland a Mainz elleni bajnokiján rásérült a korábbi sérülésére,

Fiola Attila pedig a MOL Vidi FC mezőkövesdi meccsét követően jelezte, combizomprobléma miatt nem tud csatlakozni a kerethez. A szövetségi kapitány egyelőre nem tervezi, hogy helyükre más játékost hívjon meg a keretbe.

Az MLSZ tájékoztatása szerint hétfő délutánra minden játékos megérkezik Telkibe. Holnap egy tréning szerepel a programban, vagyis már az első edzésen teljes létszámban tudja elkezdeni a csapat a felkészülést.

Olvastad már?
Válogatott: Mi tilos az eltiltott Rossinak a meccsen? - ezt mondja az UEFA
Sem a csapattal, sem az edzői stábbal nem érintkezhet majd a bírózás miatt eltiltott szövetségi kapitány az Észtország elleni találkozón, illetve lesznek számára tiltott részei a Groupama Arénának.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Kecskemét
Horváth Krisztofer
A Torino technikai igazgatója, Davide Vagnati kéthetente érdeklődik magyar válogatott kölcsönjátékosuk felől - állítja a futballista ügynöke. (TMW)
Újpest
Tim Hall
Az Újpest és Tim Hall közös megegyezéssel szerződést bontott.. A luxemburgi védő 2023 januárjában érkezett Újpestre. Első félszezonjában 14 meccsen lépett pályára, míg a mostani évadban 15 NB I-es találkozón.
Ruch Chorzów
Novothny Soma
A lengyel bajnokságban szereplő Ruch Chorzówban folytatja pályafutását Novothny Soma, akivel múlt csütörtökön közös megegyezéssel bontott szerződést az NB II-ben szereplő Vasas.
Tovább az összes átigazoláshoz