EB 2020: Pótselejtezős a magyar válogatott az NL-ben - ők lehetnek az ellenfelek

A magyar labdarúgó-válogatott márciusban pótselejtezőre kényszerül, az ellenfél kilétére a november 22-i, délben kezdődő sorsoláson derül fény.
Nyikes Zoltán 2019. november 20., szerda 9:59
A magyar labdarúgó-válogatott márciusban pótselejtezőre kényszerül, az ellenfél kilétére a november 22-i, délben kezdődő sorsoláson derül fény.
Szerző: Nyikes Zoltán 2019. november 20., szerda 9:59

Mint ismert, a magyar válogatott 2-0-ra kikapott Wales ellen kedd este, így nem jutott ki egyenes ágon a 2020-as Európa-bajnokságra, ám a remény még továbbra is él, Marco Rossi szövetségi kapitány csapata ugyanis a tavaly őszi Nemzetek Ligája alapján még a márciusi pótselejtezőn kvalifikálhatja magát a részben budapesti rendezésű kontinenstornára.

Ehhez két meccset kell majd nyernie, az ellenfelek a pénteki sorsoláson derülnek ki,

az első találkozót mindenképpen idegenben játssza a nemzeti együttes, mivel  a Nemzetek Ligájában a legjobb helyezést elérő csapat fogadja a legrosszabb helyezésűt, a második legjobb helyezésű pedig a harmadik legjobb helyezésűt, a magyar válogatott ezért nem lehet pályaválasztó az elődöntőben.

A 2020-as Eb biztos pótselejtezős csapatai a Nemzetek Ligája alapján:

A divízió: Izland
B divízió: Bosznia-Hercegovina, Szlovákia, Írország, Észak-Írország
C divízió: Skócia, Norvégia, Szerbia
D divízió: Georgia, Észak-Macedónia, Koszovó, Fehéroroszország

feltöltéssel (a divízió a pénteki sorsoláson dől el):

Bulgária, Izrael, MAGYARORSZÁG, Románia (A vagy C divízió)

Ennek alapján tehát, amennyiben Magyarországot sorsolják a C divízió szabad helyére, akkor Skócia–Magyarország, ha Bulgáriát sorsolják a C divízió szabad helyére, akkor Izrael-Magyarország, ha Izraelt sorsolják a C divízió szabad helyére, akkor Bulgária-Magyarország, ha pedig Romániát sorsolják a C divízió szabad helyére, akkor Izland-Magyarország mérkőzést rendeznek a pótselejtező elődöntőjében.

Olvastad már?
Sallai: "Öt pontos passzunk nem volt"; Baráth: "Nem mondanám, hogy elfogyott volna a csapat"
A magyar válogatott két játékosa, Sallai Roland és Baráth Botond értékelte a Wales ellen elszenvedett kétgólos vereséget.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Fehérvár FC / Kisvárda
Kisvárdai alapember tart a Vidihez
A csakfoci.hu információi szerint a Fehérvár FC-nél folytathatja pályafutását Bohdan Melnik, az NB I-től búcsúzó Kisvárda 27 éves középályása.
DVSC
George Diba
A Loki a Hapoel Haifa egyik játékosát, a 25 éves belső védőt, Georgi Dibát szemelte ki.
DAC
Vitális Milán
Az eredetileg 2025 nyarán lejáró kontraktusát további két évvel hosszabbította meg a 22 éves magyar középpályás, aki iránt több klub is érdeklődött.
Tovább az összes átigazoláshoz