Magyarország bombagóllal maradt versenyben az Eb-re jutásért - videó

A magyar válogatott hozta a kötelezőt és 1-0-ra legyőzte a vasárnapi Eb-selejtezőn Azerbajdzsánt - Korhut remekül eltalált lövésével szereztük meg a három pontot.
Dudás Gábor 2019. október 13., vasárnap 19:50
A magyar válogatott hozta a kötelezőt és 1-0-ra legyőzte a vasárnapi Eb-selejtezőn Azerbajdzsánt - Korhut remekül eltalált lövésével szereztük meg a három pontot.
Szerző: Dudás Gábor 2019. október 13., vasárnap 19:50

I. félidő:

Remekül kezdtük a mérkőzést, Szoboszlai már a 6. percben helyzetbe került, de 18 méterről fölé emelt. A 9. percben Dzsudzsák 20 méteres bombáját blokkolták, majd Vida tekerését paskolta fölé a kapus. A szögletet rosszul fejelték ki az azeri védők, Korhut pedig 25 méterről óriási gólt lőtt a bal alsó sarokba, amivel megszereztük a vezetést (1-0).

A félidő közepén Sallai 18 méteres löketét védte Balayev. A 29. percben növelhettük volna előnyünket: Kovács beadására Sallai robbant be, de 11 méterről mellé lőtt. Hat perccel később újra Sallai szerezhetett volna gólt, miután Szoboszlai ügyesen átlépte a labdát, de a Freiburg támadója a kapust találta el 15 méterről.

Az első félidőben óriási fölényben játszottunk, a helyzetek alapján akár 3-4 góllal is vezethettünk volna.

II. félidő:

A második játékrész egy 25 méteres Szoboszlai-szabadrúgással kezdődött, de a labda kevéssel elkerülte a kaput. Nem sokkal később Kovács közeli lövését blokkolták a védők. A 60. percben Szoboszlai támadta meg a kapust, aki eladta a labdát, de Sallai 17 méterről mellé lőtt. A folytatás kiegyenlítettebb játékot hozott, nem tudtuk megismételni az első félidőben mutatott mindent elsöprő támadójátékunkat.

A 78. percben Korhut ismét lövésre szánta el magát, 23 méterről centikkel tévesztett célt. A hajrában a vendégek mindent beleadtak az egyenlítésért, és majdnem sikerrel is jártak. A 92. percben Mustafazade testtel juttatott a hálónkba egy középre fejelt, majd Gulácsi által is érintett labdát, de a játékvezető kezezés miatt kifelé ítélt szabadrúgást, az azeriek nagy megrökönyödösére (VIDEÓ ITT!).

Három vereség után győzött ismét a magyar válogatott, amely 1-0-s sikerével megőrizte esélyét az Eb-re jutásra, de ehhez Walesben kell majd bravúrt elérnie novemberben. A csoportunk másik mérkőzésén 20:45-től Wales Horvátországot fogadja.

Eb-selejtezők, E-csoport:

Magyarország - Azerbajdzsán 1-0 (Korhut 10.)

Magyarország: Gulácsi - Lovrencsics, Baráth, Orbán, Korhut - Vida M., Szoboszlai (Holman, 76.) - Dzsudzsák (Nagy D., 71.), Kovács I. (Sigér, 86.), Sallai - Szalai

Azerbajdzsán: Balajev - Pasajev, B. Hüsejnov, Mustafazade, S. Rahimov - Eddy, Garajev, R. Almeida (Abdullajev, 58.) - Ramanazov (Dadasov, 85.), Sejdajev, Khalilzade (J. Hüsejnov, 66.)

Később:

Wales - Horvátország 1-1 (Bale 48. ill. Vlasic 9.)

A csoport állása: 1. Horvátország 14 (7 mérkőzés), 2. MAGYARORSZÁG 12 (7), 3. Szlovákia 10 (6), 4. Wales 8 (6), 5. Azerbajdzsán 1 (6)

Neked ajánljuk
Átigazolások
DVSC
Profi szerződés
Profi szerződést kötöttek 16 éves támadójukkal, az U17-es válogatott Egri Imrével, aki már a klub U19-es együttesében bizonyít.
U Craiova 1948
Giovanni Costantino
Giovanni Costantino októberben lett az FC U Craiova 1948 vezetőedzője, azonban most távozik a román klubtól.
Puskás Akadémia
Pécsi Ármin
Pécsi Ármin 2028-ig szóló szerződést írt alá a Puskás Akadémiával.
Tovább az összes átigazoláshoz