Leekens: Nikolics telefonon mondta le a válogatottságot, de megértem - reagált az őt érintő politikai hírekre is

A magyar válogatott szövetségi kapitánya, Georges Leekens elmondta, hogyan fogadta és egyben mit gondol Nikolics Nemanja csütörtöki bejelentésére, miszerint a 30 éves támadó többet nem ölti magára a címeres mezt, valamint cáfolta, hogy valamilyen politikai szerepet vállalna hazájában.
Csakfoci Admin 2018. május 6., vasárnap 9:23
A magyar válogatott szövetségi kapitánya, Georges Leekens elmondta, hogyan fogadta és egyben mit gondol Nikolics Nemanja csütörtöki bejelentésére, miszerint a 30 éves támadó többet nem ölti magára a címeres mezt, valamint cáfolta, hogy valamilyen politikai szerepet vállalna hazájában.
Szerző: Csakfoci Admin 2018. május 6., vasárnap 9:23

Mint arról korábban beszámoltunk, Nikolics Nemanja csütörtökön bejelentette, nem kíván többet szerepelni a magyar válogatottban, és a jövőben az amerikai klubjára, a Chicago Fire együttesére koncentrál majd. A csatár elsőként az MLSZ elnökét, dr. Csányi Sándorral közölte a döntését, majd utána a szövetségi kapitányt tájékoztatta a fejleményekről.

Nikolics Nemanja telefonon hívott fel és elmondta, hogy a jövőben nem kíván szerepelni a nemzeti együttesben, mert a Chicago Fire-ben rá váró feladatokra kívánja minden energiáját fordítani, illetve a családjával, gyermekeivel is több időt szeretne tölteni – mondta Georges Leekens az mlsz.hu-nak. – Ahogy korábban is, így most is őszintén, nyíltan elmondta az álláspontját és azt, hogy miért döntött így. Ezt én megértettem és elfogadtam. Nikóban egy nagyon őszinte, profi labdarúgót ismertem meg, aki fontos tagja volt a válogatott közösségének. 

Nem is kétséges, hogy hiányozni fog, ugyanakkor megértem a döntését, hiszen nagyon nehéz egy távoli országból úgy csatlakozni hazád válogatottjához, hogy olyan bajnokságban játszol, amely nem az európai ritmus szerint zajlik, ott pedig ráadásul nagyon fontos szerep hárul rád a klubodban.

Emellett az is teljesen érthető, hogy a gyermekeivel, a családjával több időt szeretne tölteni, hogy családfői feladatainak is olyan magas szinten tudjon megfelelni, ahogy azt ő szeretné.

A napokban több belga lap, többek között a HLN.be is beszámolt arról, hogy Leekens a politikában is szerepet vállalna, amit a szövetségi kapitány kategórikusan cáfolt.

Semmilyen politikai szerepet nem kívántam vállalni a múltban sem, és ezen a jövőben sem szeretnék változtatni, így semmiféle pozíciót nem vállalok Oostkampban. Mindössze a helyi közösséget szeretném távolról támogatni.

Már csak azért sem kívánok semmilyen szerepet vállalni, mert Budapesten élek, és továbbra is minden energiámmal a magyar válogatottnál rám váró feladatokra akarok koncentrálni. Jelenleg ez a legfontosabb számomra.

Neked ajánljuk
Átigazolások
Asteras Tripolis
Ádám Martin
A görög Asteras Tripolis hivatalos honlapján jelentett be Ádám Martin érkezését.
NB I
Meshack Ubochioma
Egyelőre nincs még klubja Meshack Ubochiomának, akivel július elején bontott szerződést a ZTE.
Légiósok
Ádám Martin
Úgy tűnik, egyre közelebb a megegyezés a görög Aszterasz Tripolisz és Ádám Martin között.
Tovább az összes átigazoláshoz