Feltámadás: Óriási gólokkal verte a magyar válogatott a görögöket - videó

31 év után győzte le Magyarország a görögöket tétmeccsen, néhány nappal azután, hogy a Nemzetek Ligájában kikapott a finnektől. Sallai és Kleinheisler is nagyszerű góllal vette be a csoportfavorit hálóját az idei első győztes meccsen.
Dudás Gábor 2018. szeptember 11., kedd 22:37
31 év után győzte le Magyarország a görögöket tétmeccsen, néhány nappal azután, hogy a Nemzetek Ligájában kikapott a finnektől. Sallai és Kleinheisler is nagyszerű góllal vette be a csoportfavorit hálóját az idei első győztes meccsen.
Szerző: Dudás Gábor 2018. szeptember 11., kedd 22:37

I. félidő:

Varga Roland 5. perces lesgólja nyitotta meg az események sorozatát, a másik oldalon aztán Fortunis két jó csel után 17 méterről a jobb alsó mellé helyezett - nagy lehetőség volt. A 12. percben megint Varga kapott remek labdát a 16-oson belül, de lest ítéltek - tévesen.

A 15. percben nagyszerű góllal szerzett vezetést a magyar válogatott: három játékosunk, Varga Roland, Szalai Ádám és Bese Barnabás fejjel játszotta tovább a labdát egymásnak, utóbbi remek labdáját vágta Sallai Roland 13 méterről a léc alá ballal (1-0).

Sajnos a görögök nem sokkal később, egy lesállás után született Manolas-fejessel egyenlíteni tudtak, a Roma védője Langot, valamint Gulácsit is megelőzve talált be, de a bíró és segítője is kellett a gólhoz (1-1).

A félidő közepén a görögök két távoli lövéssel és egy újabb Manolas-fejessel is veszélyeztetni tudtak, eléggé bizonytalannak tűntünk ekkor hátul. Támadójátékunk azonban újra megvillant: a 42. percben már Sallai is betalálhatott volna, de Barkas kapus nagyot mentett, majd ugyanígy Kleinheisler átlövése után is. Bese kísérlete akadt el rögtön utána, végül Kovács tálalt Kleinheisler elé, aki 20 méterről hatalmas gólt lőtt a bal felső sarokba (2-1). Magyar vezetéssel ért véget a félidő.

II. félidő:

Az 52. percben folytatódott a görög légiveszély: Torosidis fejelt centikkel a léc fölé. A pontrúgásoknál többször is meleg pillanatokat éltünk át, miközben szórványos kontrákra futotta az erőnkből. Beállt a valahogy összedrótozott görög sztárcsatár, Mitroglou is, aki a 75. percben egy 17 méteres lövéssel veszélyeztetett, ezt védte azonban Gulácsi, nem is volt jól helyezve szerencsére.

A 79. percben Kleinheisler 35 méteres szabadrúgását alig tudta kiütni a kapus, nem sokon múlott a harmadik magyar gól, elég bizonytalan volt ezúttal Barkas. Közben, a 83. percben "megérkezett" a magyar tábor is a zártkapus találkozóra, behallatszott a Groupama Aréna mellől a szurkolás.

Kellett is a biztatás, mert megnyomták a végét a görögök és a 91. percben közel álltak a gólhoz is, Mitroglou centikkel csúsztatott a jobb sarok mellé 5 méterről. Gól azonban már nem esett, a magyar válogatott komoly skalpot szerzett a csoportban és javított a finnországi vereséget követően. Nem mellesleg több mint három évtized után győzte le tétmeccsen ellenfelét.

A csoportunk másik mai meccsén a finnek megint Pukki góljával győztek, ezúttal az észtek ellen, így 6 ponttal állnak az élen.

Nemzetek Ligája, C-divízió, 2. csoport

Magyarország - Görögország 2-1 (Sallai 15., Kleinheisler 42., ill. Manolas 18.)

Magyarország: Gulácsi - Bese, Lang, Kádár, Fiola - Nagy Á. - Varga R. (Lovrencsics, 62.), Kovács I. (Pátkai, 80.), Kleinheisler, Sallai - Szalai (Eppel, 69.)

Görögország: Barkas – Torosidis, Manolas, Papastathopulos, Cavellas – Kurbelis, Buhalakis – Christodulopulos, Fortunis, Pelkas – Donis

A csoport állása: 1. Finnország 6 pont (2-0), 2. MAGYARORSZÁG 3 (2-2), 3. Görögország 3 (2-2), 4. Észtország  0 (0-2)

Neked ajánljuk
Átigazolások
Puskás Akadémia
Körmendi Kevin
Körmendi Kevin 2025 nyaráig szerződést hosszabbított a Puskás Akadémiával. A 21 éves hátvéd jelenleg az Aqvital FC Csákvár színeiben szerepel kölcsönben.
Puskás Akadémia
Komáromi György
2026 nyaráig meghosszabbították Komáromi György szerződését. A saját nevelésű, 21 éves támadó a mostani szezonban 16-szor lépett pályára az NB I-ben.
Nyíregyháza
Visinka Ede
Megerősítést nyert a csakfoci.hu korábbi információja: a Nyíregyháza közös megegyezéssel szerződést bontott Visinka Ede vezetőedzővel.
Tovább az összes átigazoláshoz