Durva hibák után sima vereség Svájcban - videó, tabella

Az első félidő után már háromgólos hátrányba került a magyar csapat, amely simán kikapott utolsó előtti vb-selejtezőjén. Ugrai első meccsén gólt szerzett.
Budai László 2017. október 7., szombat 22:35
Az első félidő után már háromgólos hátrányba került a magyar csapat, amely simán kikapott utolsó előtti vb-selejtezőjén. Ugrai első meccsén gólt szerzett.
Szerző: Budai László 2017. október 7., szombat 22:35

Már az első tíz percben látszott, hogy Shaqirit rendkívül nehéz lesz tartania a mieinknek: a svájci játékos kétszer lőtt, egyszer pedig kiugratta Seferovicot, aki azonban szerencsére lesen volt, igaz, egyébként is a kapufára passzolt. Támadásban ekkor még többször meg tudtuk játszani a debütáló Ugrait, de leginkább távolabb az ellenfél kapujától vagy a széleken. A hazai együttes gyorsasága szembetűnő volt, de egy ajándékgóllal szerzett vezetést Svájc: Gulácsi csúszott el az ötösén egy hazagurított labda után, a rátámadó Xhaka kihasználta az esélyt, és az üres kapuba gurított.

Két perccel később jött az újabb kapott gól: Frei tekert balról, 14 méterről a hosszú felé, a labda megpattant Besén, és a hosszúba vágódott. Húsz perc után 2-0 oda – hidegzuhany.

Ha ez nem lett volna elég, Shaqiri véletlenül rálépett Bese sípcsontjára, a válogatott jobbhátvédje pedig nem tudta folytatni, hordágyon kellett levinni, Lang váltotta őt. A játékrész második felében előbb Ugrai veszélyes csúsztatása után mentettek, majd Seferovic lőtt mellé egy méterről, hatalmas helyzetben. Így is meglett a harmadik svájci gól a szünet előtt: Zuber lőtte ki ballal, 14 méterről a hosszú alsót (3-0).

Ha lehet, a második félidő elején rosszabbul játszottunk, mint az elsőben. Zuber 20 méteres tekerését nem tudta fölé paskolni Gulácsi, a magyar kapus kezéről a kapuba pattant a labda, ezzel már 4-0 volt.

A hazaiak ezután is sorra alakították ki a lehetőségeket, és érthető módon nagy kedvvel játszottak. Így is sikerült azonban a szépítés: Kádár szöglet utáni fejesét bravúrral még védte Sommert, de a kipattanót Guzmics fordulásból a kapuba lőtte (4-1).

Sőt, a 77. percben Lovrencsics még közelebb lophatta volna a magyar csapatot Svájchoz, de Sallai keményen belőtt labdája a Fradi-játékos fejéről nem a kapuba, hanem a kapushoz pattant a labda.

A svájciak a félidő második felében már nem erőltették a játékot, azért a hajrában így is szereztek még egy gólt: Lichtsteiner bombázott remekül, jobbról a hosszúba (5-1). Az utolsó találatot azonban magyar játékos szerezte: Nagy Ádám élesen középre lőtt labdája után Sommer paskolta rossz helyre a labdát, az első meccsét játszó Ugrai pedig a kapuba fejelt (5-2).

Világbajnoki selejtező

Svájc-Magyarország 5-2 (Xhaka 18., Frei 20., Zuber 43., 49., Lichtsteiner 83., ill. Guzmics 59., Ugrai 89.)

Neked ajánljuk
Átigazolások
Diósgyőr
Marko Rakonjac
Sajtóhírek szerint a montenegrói támadó a DVTK-hoz tart.
Puskás Akadémia
Batik Bence
Nem hosszabbítanak vele szerződést.
Újpest/Honvéd
Kaczvinszki átigazolhat
A Csakfoci információi szerint a lila-fehérek a Honvéd 18 éves védőjével, Kaczvinszki Dominikkal erősítenének.
Tovább az összes átigazoláshoz