Döntött az MLSZ Storck sorsáról - hivatalos bejelentés

Kedden kora este kiderült, mi lesz a német szakemberrel, bejelentést tett a szövetség.
Dudás Gábor 2017. október 17., kedd 18:52
Kedden kora este kiderült, mi lesz a német szakemberrel, bejelentést tett a szövetség.
Szerző: Dudás Gábor 2017. október 17., kedd 18:52

Ahogy tegnapi cikkünkben felvázoltuk forgatókönyvként, eldőlt, hogy Bernd Storck sem szövetségi kapitányként, sem sportigazgatóként nem folytatja munkáját Magyarországon - ezt Sipos Jenő, az MLSZ szóvivője jelentette be kedden, az OTP Bank Nádor utcai székházában zajló és a bejelentést követően is folytatódó elnökségi üléséről kijőve. "A testület egyhangúlag" bólintott rá a német szakember távozására, "megszűnik a megbízatása szövetségi kapitányként és sportigazgatóként is", közös megegyezéssel bontottak szerződést a felek.

Csányi tárgyal az utóddal, ideiglenes kapitány is lehet

Az is kiderült, hogy az MLSZ elnöksége felkérte Csányi Sándort, a szövetség elnökét, hogy kezdje meg a "soron kívüli" tárgyalásokat az új kapitány személyét és szerződtetését illetően. Csányi még ma este bővebben is beszél a történtekről egyébként.

Sipos hozzátette, hogy az idő rövidsége miatt elképzelhető, hogy megbízott kapitány vezeti majd ideiglenesen a nemzeti csapatot a Luxemburg és Costa Rica elleni, november 10-i, illetve 14-i felkészülési mérkőzéseken. (az M4 Sporton Hajdú B. István említette, hogy az ideiglenes utód az U17-eseket irányító és Storck válogatott stábjában is dolgozó Szélesi Zoltán lehet - a szerk.)

Az MLSZ elnöksége megköszöni Bernd Storck eredményes munkáját az elmúlt időszakban, hiszen az ő vezetésével ért el nemzetközi sikereket a magyar felnőtt férfiválogatott és az utánpótlás-válogatottak is. További munkájához sok sikert kívánunk - nyilatkozta Sipos.

A lehetséges jelöltekről hétfői cikkünkben írtunk:

Olvastad már?
Exkluzív: Storck minden pozícióját elveszítheti kedden - Dárdai és Sousa nem lesz kapitány
Minden, amit Storck menesztéséről tudni kell - a részletek és az esélyes, illetve esélytelen jelöltek listája. A csakfoci.hu háttéranyaga.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Légiósok
Lovrencsics Gergő
Horvát lapértesülés szerint a 34 éves, lejáró szerződésű jobbhátvéd is azon labdarúgók között lehet, akik elhagyják a Hajduk Splitet.
Budafok
Hosszabbítás
A klub meghosszabbította a 22 éves hálóőr, Oroszi István szerződését.
Gyirmót
Három távozó
A Gyirmót szakmai vezetése úgy döntött, hogy három lejáró szerződésű labdarúgónak nem kínál szerződéshosszabbítást, így Nagy Patrik, Simon András és Herjeczki Kristóf is távozik - írja a gyirmotfc.hu.
Tovább az összes átigazoláshoz