U19: "Ezen a szinten gyorsabban kell játszani" - a kevés játékperc is gond a magyar válogatottnál

Tímár Krisztián szövetségi edző szerint érezhető volt több játékoson is Izrael ellen (0-0), hogy nincs elég meccs a lábukban. Skócia ellen egy egészen más meccs várhat ránk.
Dudás Gábor 2022. március 24., csütörtök 8:35
Tímár Krisztián szövetségi edző szerint érezhető volt több játékoson is Izrael ellen (0-0), hogy nincs elég meccs a lábukban. Skócia ellen egy egészen más meccs várhat ránk.
Szerző: Dudás Gábor 2022. március 24., csütörtök 8:35

Mint arról beszámoltunk, a magyarországi U19-es elitkör első fordulójában a mieink 0-0-s döntetlent játszottak Izraellel. A magyar csapat legjobbja a három nagy védést bemutató, a Juventusban szereplő Senkó Zsombor volt a győri mérkőzésen.

A mérkőzést követően Tímár Krisztián szövetségi edzőnek a sebességet és a támadójátékot illetően is volt hiányérzete.

- Kicsit lassabban tudtuk felvenni a játék ritmusát, mint az ellenfelünk. Ezen a szinten gyorsabban kell játszani és a megszerzett labdákat jobban meg kell becsülni - ebben kell még fejlődnünk és ezt korábban már jól is csináltuk.

Éreztem a játékosaimon, hogy kevés mérkőzést játszottak, nincsenek igazán játékban. A következő találkozókon figyelnünk kell erre a csapat összeállításánál.

Senkó Zsombornak nagyon jó mentései voltak, de az egész védelemmel elégedett voltam – nyilatkozta a találkozó után az mlsz.hu-nak a tréner, aki egy egészen más jellegű találkozót vár az első fordulóban győzni tudó skótok ellen.

A skótok ellen más mérkőzésre számítok, ők egy kicsit defenzívebben futballoznak. A továbbjutást mindenképp szeretnénk kiharcolni, ami nem lesz könnyű, de versenyben vagyunk. Bízom benne, hogy a következő mérkőzéseken a támadójátékban is többet tudunk hozni - tette hozzá.

Skócia ellen szombaton, 19:45-től lép pályára a magyar válogatott Gyirmóton.

Olvastad már?
Interjú: "A mai 18 évesek az NB II-t tartják reális célnak, mert az NB I-ben telítettek a pozíciók" - Európa legjobb 8 csapata közé vezetné a magyar fiatalokat a megszállott edző
Három mérkőzésre van a magyar U19-es válogatott Európa legjobbjaitól. A csapat szövetségi edzője szerint nem lehet elvárás tőlük, hogy kijussanak az Európa-bajnokságra, de mivel eddig egy meccsen sem voltak megalkuvók és legyőzték az olaszokat és a dánokat is, egyáltalán nem lehetetlen feladat. A szakember küldetésének tartja, hogy a fiatal játékosai mindenen keresztül tudják vinni az akaratukat. Hátránynak tartja, hogy itthon kevés klub bízik a fiatalokban, pedig a tehetséggondozás és az értékteremtés a mai futball két nagyon fontos pillére. Meggyőződése, a klubok felelőssége, hogy a tehetséges fiatalokból felnőtt szinten kimagasló futballisták legyenek. Tímár Krisztiánnal, az elitkörre készülő U19-es válogatott szövetségi edzőjével Telkiben, a kerethirdetés után beszélgettünk.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Ferencváros
Raul Gustavo
A Csakfoci korábbi információjának megfelelően a Ferencváros bejelentette Raul Gustavo érkezését.
Mezőkövesd
Megvan a távozó légiós új csapata
Az NB I-ből kiesett Mezőkövesdtől távozó szenegáli-francia középpályás, Christian Gomis a thai élvonalban szereplő BG Pathum Unitedhez írt alá.
Újpest
Új edzők a stábban
Ahogyan a Csakfoci korábban jelezte, nem egyedül érkezett Bartosz Grzelak Fehérvárról, ugyanis Száraz Ádám erőnléti edző és Johan Sandahl asszisztensedző is Újpestre tette át a székhelyét a Viditől.
Tovább az összes átigazoláshoz