U16: A jégeső a meccset verte el, a magyar válogatott a szlovákokat

A magyar válogatott a szlovákokat győzte le az U16-os UEFA felkészülési torna utolsó, keddi mérkőzésén, Szerbiában.
Dudás Gábor 2022. május 10., kedd 19:38
A magyar válogatott a szlovákokat győzte le az U16-os UEFA felkészülési torna utolsó, keddi mérkőzésén, Szerbiában.
Szerző: Dudás Gábor 2022. május 10., kedd 19:38

A szerbektől elszenvedett vereség és a finnek legyőzése után Szlovákia korosztályos csapata várt a Belvon Attila vezette magyar U16-os válogatottra a szerb szövetség edzőközpontjában, Stara Pazovában. A mérkőzés elején a magyar válogatott rögtön kihagyott egy hatalmas ziccert, a folytatásban változatos volt a mérkőzés, mindkét oldalon adódtak lehetőségek a kapuk előtt. A vezetést a magyar válogatott szerezte meg, a Molnár Csabával szemben elkövetett szabálytalanságért megítélt büntetőt Kern Martin értékesítette (1-0) - írja az mlsz.hu.

A szlovákok a szünet előtt egy öngóllal egyenlítettek (1-1), de a kissé hektikus, sok hibát hozó második félidőben visszavettük az előnyt, Kern szögletét követően Fenyő Noah csúsztatott a kapuba (2-1). A mérkőzés végül csak 88 percig tartott, mert ekkor egy óriási jégeső szakította félbe a játékot, a játékvezető pedig a csapatokkal való egyeztetést követően lefújta a találkozót.

Örülök, hogy két mérkőzést megnyertünk a tornán, alakul, formálódik a csapatunk – mondta az mlsz.hu-nak Belvon Attila szövetségi edző.

Ezen a viadalon lemérhettük, hogy kik azok, akik nemzetközi szinten is képesek kiemelkedő játékra, hasznos tapasztalatokat szereztünk a csapatról. A torna egyik nagy tanulsága, hogy ha már fáradnak a játékosok, akkor is meg kell próbálni nyugodtan, higgadtan futballozni, mert a kapkodás csak hibákhoz, pontatlanságokhoz vezet.

Magyarország-Szlovákia 2-1 (1-1)

Magyarország: Lehoczki Bendegúz - Almomani Nathaniel (Umathum Ádám, 46.), Ásványi Domonkos, Kaczvinszki Dominik, Lukács Máté (Lajcsik Vencel, 10., Kubicsek Levente, 86.) - Fenyő Noah (Tóth Levente, 75.), Kern Martin, Galántai Tamás (Varga Zétény, 62.) - Somfalvi Bence (Balabás Bence, 46.), Simon Benedek (Vidnyánszky Mátyás, 75.), Molnács Csaba (Bagi Ádám, 62.)

Neked ajánljuk
Átigazolások
ETO FC Győr
Csonka Bonifác
Az ETO közös megegyezéssel szerződést bontott Csonka Bonifáccal - jelentette be a klub.
Soroksár
Vass Ádám
Máris új csapatot talált magának a Gyirmótról nemrégiben távozó Vass Ádám, a középpályás a szintén NB II-es Soroksárnál folytatja karrierjét.
Ferencváros
Mohanad Lasheen
Külföldi sajtóhírek szerint a Fradi kiszemeltje az egyiptomi válogatott Mohanad Lasheen, akivel kapcsolatban már meg is kezdődtek a tárgyalások.
Tovább az összes átigazoláshoz