Négyet vágott kezdésként az U17-es magyar válogatott

A magyar U17-es válogatott győzelemmel kezdte a Telki Kupát: Belvon Attila együttese 4-2-re nyert kedden Izland ellen.
Dudás Gábor 2022. augusztus 16., kedd 21:20
A magyar U17-es válogatott győzelemmel kezdte a Telki Kupát: Belvon Attila együttese 4-2-re nyert kedden Izland ellen.
Szerző: Dudás Gábor 2022. augusztus 16., kedd 21:20

A magyar válogatott veszélyes támadásokkal nyitotta a mérkőzést, és viszonylag korán, a 6. percben megszerezte a vezetést, egy bal oldali beadás után Katona István fejelt 5 méterről a hálóba (1-0). A gól után is támadásban maradt Belvon Attila együttese, de a 13. percben a vendégek egy kontra végén váratlanul egyenlítettek: Kjartansson szerzett labdát a saját 16-osa előterében, végigrobogott a pályán, majd a 16-osunk előtt egy kényszerítőt követően a bal sarokba lőtte a visszakapott labdát (1-1) - írja az mlsz.hu.

A következő percekben kiegyenlítettebbé vált a játék, de az ivószünetben kapott taktikai utasítások gyorsan meghozták az eredményüket: a 26. percben egy sok passzból álló akció végén a bal oldalról középre tett labdát Katona lőtte közelről a jobb alsó sarokba (2-1). A 29. percben megdupláztuk az előnyt, egy védekezési hibát kihasználva Molnár Csaba egyedül törhetett kapura, elhúzta a labdát a kifutó kapus mellett, majd a hálóba passzolt (3-1). A 32. percben Kun Olivér 20 méterről a keresztlécet találta el, majd egy ellentámadást követőn büntetőhöz jutottak az izlandiak, Tristan pedig nem hibázott a tizenegyespontról (3-2). A 41. percben egy kontra végén közel járt az egyenlítéshez az ellenfél, de Radnóti Dániel nagy védésével megtartottuk az előnyt.

A második félidőben viszont már csak Ásványi Domonkos volt eredményes, így a magyar csapat 4-2-s győzelemmel kezdte a tornát. A Telki Kupa másik keddi mérkőzésén a törökök 2–1-re legyőzték a horvátokat. Csütörtökön, 17 órától Budaörsön játszik a magyar válogatott a horvátokkal.

Telki Kupa, U17-es torna, 1. forduló:

Magyarország – Izland 4-2 (Katona I. 6., 26., Molnár Cs. 29., Ásványi 81., ill. Kjartansson 13., Tristan 34. - 11-esből)

Magyarország: Radnóti – Lengyel, Ásványi, Umathum, Kun O. – Kun B., Balabás – Varga Z., Bagi, Molnár Cs. – Katona I.

Olvastad már?
Exkluzív: A magyar válogatottat választaná a Manchester City fiatalja - a háttér
Komoly változások történtek a magyar U-válogatottak élén. Kiderül, kik azok a külföldön játszó fiatalok, akik adott esetben felmerülhetnek a magyar válogatottban, de szó esik a 2023-as hazai rendezésű U17-es Európa-bajnokságról is. Németh Antal, az utánpótlás-válogatottak szakmai vezetője tájékoztatta honlapunkat a legfrissebb fejleményekről.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Fehérvár FC
Megvan az új vezetőedző
Ahogyan azt előre jeleztük, Bartosz Grzelak távozását követően Pető Tamás vette át a Fehérvár irányítását.
Vasas
Kapust igazoltak
A 23 éves Kiss Ágoston az előző szezonban a kieső Tiszakécskét erősítette, de a WYSCOUT adatai alapján ő volt a másodosztály legjobb kapusa.
Újpest/Fehérvár
Bartosz Grzelak
A Csakfoci korábbi hírének megfelelően Bartosz Grzelak távozott a Viditől és az Újpest vezetőedzője lett.
Tovább az összes átigazoláshoz