Urbán Flórián visszatért a magyar fociba - hivatalos

A harmadosztályú BVSC megerősítette a csakfoci.hu korábbi értesüléseit, és sajtóeseményen, hivatalosan is bejelentette: Urbán Flórián lesz a csapat új edzője.
Budai László 2022. június 29., szerda 12:45
A harmadosztályú BVSC megerősítette a csakfoci.hu korábbi értesüléseit, és sajtóeseményen, hivatalosan is bejelentette: Urbán Flórián lesz a csapat új edzője.
Szerző: Budai László 2022. június 29., szerda 12:45

Hivatalos sajtóeseményen jelentették be, amit a csakfoci.hu előre jelzett: Urbán Flórián vette át a legutóbb az NB III Nyugati-csoportjának második helyén végzett BVSC irányítását. Korábban felmerült Szanyó Károly, valamint a végül a III. Kerülethez szerződő Aczél Zoltán neve is, de immáron biztos, hogy Buzsáky Ákos távozása után Urbán lesz a csapat új vezetőedzője.

A szókimondó stílusáról is ismert tréner legutóbb a megyei I-es Százhalombattánál dolgozott a 2020-as évben, de azt megelőzően is megfordult több megyei első- és másodosztályú együttesnél, mint például a Csorna, a Sopron, a Nagykőrös, a Veresegyháza, a Vecsés vagy épp a Dunakeszi. Edzői pályafutása elején az élvonalban is szerzett tapasztalatot, irányította a REAC-ot és a Vasast, valamint az NB II-es Pápát is.

- Szeretnénk kiharcolni az osztályváltást, ehhez minden lehetőséget megadunk a csapatnak és a szakmai stábnak is. Utóbbit a jövőben Urbán Flórián vezeti majd, aki komoly tapasztalattal rendelkezik játékosként és edzőként is - árulta el Szatmáry Kristóf elnök.

- Ő az a típusú ember, aki a győzelemért, az egyesületért, a csapatért mindent megtesz. Szeretnénk visszahozni azt a régi BVSC-t, ami jellemző volt a klubra, amikor ez a csapat nagyon sikeres volt, vagyis hogy rendkívül jó közösség is legyen, de szakmailag is megfelelő munkát végezzenek a játékosok - nyilatkozta Kisteleki István szakmai igazgató.

- Az utóbbi időben kicsit eltávolodtam a labdarúgástól. Kisteleki István keresett meg, ami nagy megtiszteltetés volt számomra, és aztán rövid idő alatt eldöntöttem, hogy nekivágok ennek a kihívásnak. Követtem az utóbbi időben is az NB III-at, és BVSC-meccsen is voltam kint az előző szezonban. Szeretnénk elérni a klub által megfogalmazott célokat, és ezért mindent meg fogunk tenni - mondta az új vezetőedző, Urbán Flórián.

Olvastad már?
A magyar szurkolók új válogatott kedvence: „Gyerekként irigykedve néztem, hogy a csapattársaim milyen menő cipőkben játszanak” - interjú kemény kritikákról és a beteljesült álmokról
Eleinte erősen kritizálták, sokan nem értették, mit keres a válogatottban, ma már egy ország ünnepli. A németek és az angolok elleni Nemzetek Ligája mérkőzéseken lőtt góljairól évtizedekig beszélni fognak a magyar szurkolók. Pedig a pályafutása nem indult könnyen. Szegény családban nőtt fel, majd már profiként sok sérülés hátráltatta a folyamatos fejlődésben. 2019-ben azonban hatos sebességbe kapcsolt és a klubcsapatában, valamint a válogatottban is egyre sikeresebb. Boldog, ha könnyeket csalhat a szurkolók szemébe, de nem szégyelli, ha ő érzékenyül el. Egy topbajnokságban szívesen kipróbálná magát, itthon viszont aligha vált csapatot. Interjú Nagy Zsolttal, a Puskás Akadémia és a magyar válogatott játékosával.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
RB Leipzig
Orbán Willi
Sajtóhírek szerint Orbán Willi hamarosan szerződést hosszabbít Lipcsében.
Ajka/Vasas
Schindler Szabolcs
Ahogyan azt honlapunk előre jelezte: távozott a Vasas tartalékcsapatától Schindler Szabolcs és az NB II-es Ajka vezetőedzője lett.
Ferencváros
Profi szerződés
A Ferencváros profi szerződést kötött Bagi Ádámmal, a 17 éves támadó 2019 óta erősíti a klubot.
Tovább az összes átigazoláshoz