Fotó: haladas.hu

Új érkező a Haladásnál: A rivális csapatkapitánya írt alá

A Szombathelyi Haladás leigazolta a Tiszakécske csapatkapitányát, Erdei Carlót.
Csakfoci.hu 2024. január 14., vasárnap 18:50
Fotó: haladas.hu
A Szombathelyi Haladás leigazolta a Tiszakécske csapatkapitányát, Erdei Carlót.
Szerző: Csakfoci.hu 2024. január 14., vasárnap 18:50

A 27 éves, román-magyar állampolgárságú, a középpálya több posztján is bevethető futballista Szatmárnémetiben született, 2013 és 2015 között az angol Wolverhampton akadémiáján pallérozódott. Erdei Carlo ezután Romániában több csapatban - Pandurii, U. Cluj, Olimpia Satu Mare, Csíkszereda - is szerepelt.

2017-ben igazolt aztán hazánkba, az akkor NB I-es Balmazújvárosba, majd szerepelt Kaposváron, ahonnan 2021 nyarán szerződött Tiszakécskére. A 2023/24-es bajnokság őszi szezonjában 17 bajnoki közül 16-on kezdő volt, egyszer csereként állt be, három gólt szerzett. Az NB II-ben összesen eddig 137 bajnoki szerepelt, kilenc gólt szerzett és 11 gólpasszt jegyzett. Az NB I-ben öt mérkőzésen egy gól a mérlege. A 27 éves labdarúgó korábban háromszor szerepelt a román U17-es válogatottban - írja a haladas.hu, amely meg is szólaltatta a játékost.

- Boldogan és örömmel jöttem a Haladáshoz - mondta Erdei Carlo. - Érdekesség, hogy anno éppen itt, Szombathelyen debütáltam az NB I.-ben - persze ellenfélként. Mindig úgy éreztem, hogy ez egy jó klub és valamikor szeretnék majd itt játszani. Most alakultak úgy a dolgok,hogy tudtam váltani, Több lehetőségem volt, de a Haladásé volt a legszimpatikusabb ajánlat. Több játékost is ismertem már korábban személyesen, többen csapattársaim is voltak, így Enét, Verpeczet, Jagodicsot, Csonkát vagy éppen Szakályt. Ami a terveimet illeti, minél több meccset szeretnék megnyerni a Haladással - és minél előbb szeretnék feljutni a Halival, mert meggyőződésem, hogy ennek a klubnak az NB I-ben a helye. Mindig alázattal fogok futballozni, a tudásom legjavát akarom nyújtani és emberileg is tudok majd segíteni a fiúknak, bármilyen problémájuk van.

- Már tavaly nyáron szerettük volna Carlót leigazolni, ám akkor a Tiszakécske nem engedte el a csapatkapitányát - nyilatkozta Szántó Csaba, a Haladás szakmai vezetője. - Vezetőedzőnk kifejezett kérése volt, hogy ha van lehetőségünk, igazoljuk le. Most adódott egy olyan lehetőség, hogy fel tudta bontani szerződését és mi rögtön le is igazoltuk - tudtuk, milyen kvalitást képvisel. Bízunk benne, hogy hozzáállásával és játéktudásával segíti a Haladást. Erdei elsősorban belső középpályás, a 6-os, 8-as pozícióban különösen jó, de akár a bal szélen is bevethető. Roppant kreatív futballista, aki nagyon jó az utolsó passzokban, emellett egy igazi csapatjátékos.

Neked ajánljuk
Átigazolások
Ferencváros
Mohamed Ali Ben Romdhane
Tunéziában azt írják, hogy az Al Ahlyhoz igazolhat Mohamed Ali Ben Romdhane, honlapunk azonban úgy értesült, hogy a Fradinál egyelőre nem jelentkezett az egyiptomi csapat az üzlettel kapcsolatban.
ETO FC
Kuznyecov Szergej
Korábbi hírünknek megfelelően Kuznyecov Szergej lett a győriek új vezetőedzője.
ETO FC
Távozik a vezetőedző
Az NB II-ben szereplő ETO FC vezetősége szerződést bontott az első csapatot irányító Antonio Munozzal.
Tovább az összes átigazoláshoz