Gera az U21-es válogatottról: "Két komoly csapat ellen megmutathatják, mire képesek" - a legnehezebbek Eb-selejtezők jönnek

Az U21-es válogatott szövetségi edzője biztos benne, hogy megfelelő hozzáállással fog mindenki játszani a lengyelek és a németek ellen.
Nyikes Zoltán 2021. október 4., hétfő 19:18
Az U21-es válogatott szövetségi edzője biztos benne, hogy megfelelő hozzáállással fog mindenki játszani a lengyelek és a németek ellen.
Szerző: Nyikes Zoltán 2021. október 4., hétfő 19:18

Gera Zoltán, a magyar U21-es labdarúgó-válogatott szövetségi edzője az Izrael (1–1) és a San Marino elleni (4–0) Eb-selejtező után a fiataljaink védekezését emelte ki az M4 Sport Sporthíradó című műsorában.

– Egy új rendszert próbáltunk ki, ami a védekezés szempontjából jól működött Izrael ellen, hiszen az ellenfélnek nem igazán volt lehetősége, a második gólt egy pontrúgás előzte meg, az elsőt pedig beadás után kaptuk, egyéni hibából. Ami pozitív, az a védekezés része, ami viszont negatívum, az a támadójátékunk, nem tudtunk elég hatékonyak lenni, helyzeteket kialakítani. Panaszkodhatnék, hogy kevés időnk volt az első mérkőzés előtt, de Izraelnek is ugyanúgy kevés ideje volt. A második mérkőzés előtt a támadójátékunkon volt mit javítani, és ott több időnk is volt ezzel foglalkozni. San Marino ugyan nem képvisel komoly játékerőt, de azt tudtuk, hogy mélyen, nagyon jól fognak védekezni, ennek ellenére sok lehetőségünk volt, szereztünk négy gólt, ez lehetett volna több is, ez pozitívuma volt az összecsapásnak. Szeretnénk ebből a két mérkőzésből a pozitívumokat átmenteni a soron következő két meccsre, hátul nyilván komolyabb feladat vár ránk, nem lesz könnyű a lengyelek és a németek ellen, de bízom benne, hogy a stabil védekezésből több lehetőséget alakítunk ki az ellenfél kapuja előtt – emlékezett vissza a szövetségi edző.

Gera Zoltán elmondta, nehéz lesz pótolni az együttes három fontos hiányzóját, Kusnyír Eriket, Szánthó Regőt és Tamás Olivért.

– Nyilván hiányoznak a csapatból, jó hír viszont, hogy Németh András, Balogh Botond és Bárány Donát is tud jönni a válogatottba. Elveszítettünk három játékost, de annak örülünk, hogy három másik tud jönni a keretbe. Major Sámuel egy jó csapatban játszik, fiatal, dinamikus. Több poszton bevethető, jobbhátvédet játszott az elmúlt időszakban, de mi elsősorban a középpályán számítunk rá, nagyon dinamikus, nagy munkabírású, jó stílusban játszik, örülök, hogy be tudtuk őt hívni. Az elmúlt alkalommal azért nem kapott meghívót, mert nem játszott még rendszeresen, de az elmúlt hetekben jó formába lendült, úgyhogy örülök, hogy itt van köztünk – folytatta Gera Zoltán.

A Lengyelország és a Németország elleni Eb-selejtezőkre készülő U21-es keretünkbe nyolc játékos is külföldi klubtól érkezik.

–Különböző helyzetekben vannak, egyesek még nem tudnak az első csapatban játszani, de a legtöbben rendszeresen játszanak már. Nyilván nem olyan egyszerű bekerülni a Genkbe Németh Andrásnak, mint Major Sámuelnek a Lieferingbe, ezzel tisztában vagyunk. Balogh Botond a Serie B-ből jön, ő nagyon értéke lehet a csapatnak. Látjuk a potenciált a külföldi játékosainkban, jó mentalitásuk, hozzáállásuk van, nekünk ilyen játékosokra van szükségünk. A keret összes tagja olyan mentalitással rendelkezik, amit elvárunk tőlük. Az elkövetkező években, ha töretlen marad a fejlődésük, akkor idővel az A-válogatottban is bemutatkozhatnak – magyarázta Gera, majd kitért a ránk váró két Eb-selejtezős ellenfélre is- – Lehetőségként fogjuk fel, azt próbáljuk majd a játékosoknak is sulykolni, hogy két komoly csapat ellen megmutathatják, mire képesek. Arra készülünk, hogy pontot, pontokat raboljunk el az ellenfelektől, megpróbáljuk a gyenge pontjaikat kihasználni, mi pedig a saját erősségeinkkel foglalkozni. Biztos vagyok benne, hogy megfelelő hozzáállással fog mindenki játszani és jó mérkőzéseket fogunk tudni játszani.

Olvastad már?
NB I: Újabb edzőváltás jöhet, Pintér távozhat Kövesdről
A csakfoci.hu értesülései szerint Pintér Attila távozik a Mezőkövesd csapatától.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Fradi
Ben Romdhane
Az egyiptomi Al-Ahly továbbra is leigazolná Mohamed Ali Ben Romdhane-t, a felek egyelőre szóban egyeztetnek az esetleges klubváltásról.
Újpest
Josué
A Legiától távozó 4-szeres portugál válogatott Josuét beajánlották Újpesten, de Bartosz Grzelak nem tartott igényt a 33 éves középpályásra.
Csákvár
Új igazolás
Az elmúlt hetekben a csapattal készülő Haragos Viktor (legutóbb Honvéd) a 2024/25-ös bajnokságban az Aqvital FC Csákvárt erősíti.
Tovább az összes átigazoláshoz