Fotó: mlsz.hu

U21-es válogatott: Hiába a nagy helyzetek, a 92. percben kapott góllal vereséget szenvedtünk

Több veszélyes lehetőségünk is adódott, gólt azonban végül - már tíz ember ellen - az izlandiak szereztek.
Budai László 2023. június 19., hétfő 21:30
Fotó: mlsz.hu
Több veszélyes lehetőségünk is adódott, gólt azonban végül - már tíz ember ellen - az izlandiak szereztek.
Szerző: Budai László 2023. június 19., hétfő 21:30

U21-es válogatottunk múlt hét csütörtökön a szlovákok ellen idegenben nyert 1-0-ra, ezzel hetedik felkészülési mérkőzésén a hatodik győzelmét szerezte meg (az ötödiket kapott gól nélkül).

Gera Zoltán öt helyen változtatott a szlovákok elleni kezdőcsapatán, bekerült a csapatba Bényei Ágoston, Kata Mihály, Németh Dániel, Kerezsi Zalán és Komáromi György is. Az izlandiak ugyan vereséget szenvedtek a múlt heti, ausztriai felkészülési mérkőzésükön, de a szlovákoknál erősebb riválisra lehetett számítani a találkozó előtt.

Jól kezdtük a mérkőzést, az első negyedórában több ígéretes akciónk is volt, a lövéseink azonban pontatlanra sikerültek a támadások végén. A másik oldalon eleinte nem voltak lehetőségek, Hegyi Krisztiánnak egy távoli lövést kellett hatástalanítania.

A félidő második felére az izlandiak átvették az irányítást, és ebben a periódusban már nem tudtunk kidolgozott akcióból veszélyeztetni, a vendégek magasra tolták a védekezésüket, és egyre többször megjelentek a kapunk előtt. Veszélyes helyzeteket viszont nem tudtak kialakítani, gól nélküli állásnál ért véget a félidő.

A szünetben Gera Zoltán négyet cserélt, Lisztes Krisztián, Vancsa Zalán, Vitális Milán és Kovács Mátyás lépett pályára. A második félidő elején megélénkült a támadójátékunk, Lisztes még az első percekben lövéssel tesztelte az izlandi kapust. A 62. percben egy kontra végén Vancsa lövését ütötte szögletre a jobb sarok elől a vendégek kapusa, majd két újabb magyar csere következett: Benczenleitner Barna és Kovács Barnabás is pályára lépett. A 68. percben ismét Lisztes harcolt ki magának lövőhelyzetet a 16-os jobb sarkánál, az izlandiak kapusa bravúrral védett.

A vendégek támadásai sem voltak veszélytelenek, de lövésig ritkán jutottak el, a 78. percben azonban nagy esélyhez jutottak, Kovács Barnabás ugyanis megkapta a második sárga lapját, így a hajrára tíz emberre fogyatkoztunk. A 81. percben Vitális szöglete után Kata csúsztatott kevéssel a jobb kapufa mellé. Az utolsó percekben emberelőnyben nyomás alá helyezte a kapunkat a vendégcsapat, és a 92. percben, egy jobb oldali beadás után Djuric a magyar kapu jobb oldalába fejelt, beállítva a 0-1-es végeredményt.

Gera Zoltán együttese nyolcadik felkészülési mérkőzését vereséggel zárta, de az összkép pozitív, hat győzelem mellett két vereség volt a mérlegünk, öt mérkőzést kapott gól nélkül zárt a csapat.

Felkészülési mérkőzés

Magyarország-Izland 0-1 (0-0)
Magyarország: Hegyi Krisztián - Szabó Alex, Iyinbor Patrick, Debreceni Ákos - Eördögh András (Kovács Mátyás, 46.), Kata Mihály (Vas Gábor, 88.), Bényei Ágoston (Kovács Barnabás, 63.), Komáromi György (Benczenleitner Barna, 63.) - Kocsis Dominik (Vitális Milán, 46.), Németh Dániel (Lisztes Krisztián, 46.), Kerezsi Zalán (Vancsa Zalán, 46.)

Neked ajánljuk
Átigazolások
Ferencváros
Marquinhos Stankovic csapatához kerülhet?
Állítólag Stankovic hívására Marquinhos mégsem a Lokomotiv Moszkvába, hanem a városi rivális Szpartak Moszkvába szerződhet.
DVTK
23-szoros válogatott érkezett
Siniša Saničanin személyében 23-szoros bosnyák válogatott labdarúgót igazolt a DVTK. Az új igazolás a védelem közepén és bal oldalán is bevethető.
Diósgyőr
Szerződésbontás
A Diósgyőr közös megegyezéssel felbontotta Bitok Stephen szerződését.
Tovább az összes átigazoláshoz