Kemény Eb-csoportban az U21-es válogatott: Romániát is megkaptuk a németek és a hollandok mellé

Megtartották a jövő évi, magyar-szlovén U21-es Európa-bajnokság csoportjainak sorsolását. Gera Zoltán csapata igen erős négyesbe került.
Dudás Gábor 2020. december 10., csütörtök 15:42
Megtartották a jövő évi, magyar-szlovén U21-es Európa-bajnokság csoportjainak sorsolását. Gera Zoltán csapata igen erős négyesbe került.
Szerző: Dudás Gábor 2020. december 10., csütörtök 15:42

Jövő év márciusában és júniusában Magyarországon és Szlovéniában mutatják meg magukat a jövő sztárfutballistái, e két ország rendezi meg ugyanis a 2021-es U21-es labdarúgó Európa-bajnokságot, az európai labdarúgó-szövetség (UEFA) második legnagyobb tornáját. Ez lesz az első olyan U21-es Eb, amelyen már 16 csapat vehet részt, a tornát ráadásul két részletben rendezik meg, a csoportmérkőzéseket március 24. és 31. között, az egyenes kieséses szakaszt, valamint a döntőt május 31. és június 6. között játsszák le a csapatok.

A magyar válogatottat az UEFA-együtthatók alapján a negyedik kalapba osztották be a nyoni sorsolás előtt, és az is biztos volt, hogy az A csoportba kerülünk majd. A sorsoláson végül az első kalapból Németország, a második kalapból Hollandia, a harmadik kalapból Románia került Gera Zoltán csapata mellé.

A hollandok és a németek egyértelműen kiemelkednek a csoportból, de a két éve a románok is elődöntőt játszottak az Európa-bajnokságon, ezért várhatóan ők is nagyon erősek lesznek. A legfontosabb, hogy a maximumot hozzuk ki magunkból, a játékosok számára hatalmas élmény lesz, hogy ilyen erős csapatokkal mérkőzhetnek meg egy hazai rendezésű Európa-bajnokságon – adott gyorsértékelés a sorsolás után Gera Zoltán.

A nagy európai futballnemzetek mindegyike kivívta a szereplést az Eb-n, így topbajnokságok jól ismert játékosai is pályára lépnek a viadalon, olyan futballisták, akik éveken belül a nemzetközi futball szupersztárjaivá nőhetik ki magukat - írja az mlsz.hu.

U21-es Európa-bajnokság, 2021

A-csoport: MAGYARORSZÁG, Németország, Románia, Hollandia

B-csoport: Szlovénia, Spanyolország, Csehország, Olaszország

C-csoport: Oroszország, Izland, Franciaország, Dánia

D-csoport: Portugália, Horvátország, Anglia, Svájc

A magyar válogatott Eb-mérkőzései:

Március 24., Székesfehérvár:
Magyarország - Németország

Március 27., Budapest, Bozsik-stadion:
Magyarország - Románia

Március 30., Székesfehérvár:
Hollandia - Magyarország

Neked ajánljuk
Átigazolások
DAC
Csinger Márk
A DAC 2027-ig hosszabbított U21-es magyar válogatott védőjével, Csinger Márkkal.
Ferencváros
Ifj. Lisztes Krisztián
Németországi sajtóhírek szerint a Frankfurt minden egyes meccs után, amit Lisztes a Ferencvárosnál játszik még a mostani idényben, egy kisebb prémiumot fizet a magyar klubnak.
MTK Budapest
Futács Márkó
Távozott az MTK Budapesttől Futács Márkó. A 33 éves támadó másfél éven át viselte a klub mezét, de az idei szezonban nem kapott játéklehetőséget, így a felek közös megegyezéssel bontottak szerződést.
Tovább az összes átigazoláshoz