Tragédia: 28 évesen, meccs közben hunyt el a magyar játékos

Mérkőzés közben lett rosszul, a pályán újra is élesztették, de nem sokkal később, mindössze 28 évesen elhunyt a Győr-Moson-Sopron megyei első osztályban szereplő Csorna játékosa, Sipőcz Tamás.
Dudás Gábor 2018. november 12., hétfő 9:10
Mérkőzés közben lett rosszul, a pályán újra is élesztették, de nem sokkal később, mindössze 28 évesen elhunyt a Győr-Moson-Sopron megyei első osztályban szereplő Csorna játékosa, Sipőcz Tamás.
Szerző: Dudás Gábor 2018. november 12., hétfő 9:10

5-0-s hazai vezetésnél, a 61. percben félbeszakadt a Csorna-Lébény találkozó a Győr-Moson-Sopron megyei első osztályban, miután a hazaiak 28 éves játékosa, Sipőcz Tamás mérkőzés közben összeesett.

A kiérkező mentők gyorsan és szakszerűen ellátták, illetve sikeresen újraélesztették a pályán a futballistát, de nem sokkal később a játékos - már a mentőautóban - életét veszítette.

Egy hosszú átadásra figyelt a pályán szinte mindenki, ami után azt vettük észre, hogy az egyik hazai játékos összegörnyed, majd összeesik. A hazaiak gyúrója és a kapus azonnal odafutott hozzá, s megpróbáltak neki segíteni. Nem volt az eszméleténél, s látszott, hogy komoly a baj – idézte fel a tragédia perceit a vendégek egyik játékosa, Sallai Dávid a Kisalföldnek. – Valaki aztán mentőt hívott, ami nagyon gyorsan, öt-hat perc alatt meg is érkezett. A mentők ott a pályán elkezdték újraéleszteni, s úgy tűnt, ez sikerült is nekik. Aztán betették a mentőbe, de nem tudtak vele elindulni. Kiderült, hogy ismét újra kellett éleszteni. Úgy negyven-ötven percig küzdöttek az életéért, de sajnos nem tudták megmenteni. A mentő az öltözőhöz kanyarodva állt meg... Természetesen a meccset nem tudtuk folytatni.

A haláleset hatása alatt állt Családi János, a Csornai SE elnöke is.

Tamás a nyáron igazolt hozzánk. Rendkívül szerény, halk szavú ember volt. Mindenki tisztelte, szerette őt a csapattársak közül. Rettenetesen sajnáljuk, ami történt. Nem is értem, hogyan fordulhatott ez elő. Szeretném ezúton is részvétünket és sajnálatunkat kifejezni Tamás hozzátartozóinak – mondta a tragédiától érthetően megrendült klubelnök.

Sipőcz Tamás a Répcelakban nevelkedett és már 18 évesen bemutatkozhatott az NB III-ban is. Munkahelyi elfoglaltsága miatt 2013 óta idén nyárig a megye II-es Répcementi együttesét erősítette, ahol három bajnoki címet is ünnepelhetett.

Nyugodjék békében.

Neked ajánljuk
Átigazolások
PMFC
Vas Bence
A Pécs saját nevelésű, 17 éves középpályása, Vas Bence az idény végéig, kölcsönben Kozármislenyben folytatja pályafutását.
ETO FC Győr
Bacsa Patrik
A győriek közös megegyezéssel szerződést bontottak Bacsa Patrikkal, aki távozik Győrből.
Légiósok
Szalai Attila
A török Fenerbahçe vezetősége új szerződés aláírására készül a csapat magyar védőjével.
Tovább az összes átigazoláshoz