Fotó: fehervarfc.hu

Tovább gyengül a ZTE: Gergényi a Vidiben - hivatalos

A ZTE FC és Fehérvár szerdai megállapodásának értelmében a Vidiben folytatja pályafutását Gergényi Bence!
Csakfoci.hu 2023. szeptember 6., szerda 19:20
Fotó: fehervarfc.hu
A ZTE FC és Fehérvár szerdai megállapodásának értelmében a Vidiben folytatja pályafutását Gergényi Bence!
Szerző: Csakfoci.hu 2023. szeptember 6., szerda 19:20

- Nagyon boldog vagyok, hogy itt lehetek ma. A hozzám közel állókkal átbeszéltük, hogy óriási lehetőség és előrelépés a karrieremben az, hogy a Vidiben futballozhatok a jövőben. Rendkívül motiváltan érkeztem, alig várom, hogy csatlakozhassak a csapathoz és túl legyek az első vidis edzésemen - mondta a szerződés aláírása utáni pillantokban Gergényi Bence a fehervarfc.hu-nak.

- Zeke Márió távozásával mindenképp szerettük volna a balhátvéd posztot megoldani, elsősorban pedig magyar játékosban gondolkoztunk. Bence már több alkalommal is bizonyította, hogy megbízható, jó játékos. Nagyon pozitív volt számunkra, hogy az első pillanattól kezdve érezhető volt a beszélgetések során az, hogy Bence nagyon szeretne itt, Székesfehérváron futballozni. Örülök annak, hogy csatlakozott hozzánk, biztos vagyok benne, hogy rövid idő alatt hasznos tagja lesz a Vidinek - nyilatkozta a Vidi sportigazgatója, Juhász Roland.

Gergényi Bence szerződése kettő plusz egy évig érvényes, a 44-es Vidi-mezben láthatják majd a pályán.

A ZTE ezzel egy újabb alapemberét veszítette el: Demjén, Mocsi, Ikoba és Tajti után Gergényi is távozott.

Gergényi Bence 1998. március 16-án született Budapesten, 2008-ban már a Budapest Honvéd igazolt játékosa volt. A felnőtteknél a kispestiek színeiben mutatkozott be az NB III-as tartalékcsapatban, majd Szegeden töltött fél évet kölcsönben, mielőtt alaposan kivette a részét a ZTE 2019-es feljutásából.

Azóta egy rövid lendvai kitérőt leszámítva (Szlovéniában a másodosztályú bajnokságot felfüggesztették 2020 tavaszán a világjárvány miatt, a Szlovén Kupában azonban döntőt játszhatott) a Zalaegerszeget erősítette, összesen 138 tétmérkőzésen viselte a kék-fehér mezt, ezeken a találkozókon öt gólt szerzett és 16 gólpasszt osztott ki, amikor a helyzet úgy kívánta meg, nem csak a hátvédsorban, hanem a középpálya bal oldalán is megállta a helyét.

 

 

Neked ajánljuk
Átigazolások
RB Leipzig
Orbán Willi
Sajtóhírek szerint Orbán Willi hamarosan szerződést hosszabbít Lipcsében.
Ajka/Vasas
Schindler Szabolcs
Ahogyan azt honlapunk előre jelezte: távozott a Vasas tartalékcsapatától Schindler Szabolcs és az NB II-es Ajka vezetőedzője lett.
Ferencváros
Profi szerződés
A Ferencváros profi szerződést kötött Bagi Ádámmal, a 17 éves támadó 2019 óta erősíti a klubot.
Tovább az összes átigazoláshoz