Történelmi sikerre készül a Sepsi: "Nem turisták vagyunk, akik csak úgy odakeveredtek a döntőbe"

A bennmaradás kiharcolása mellett a Román Kupa megnyerése is célja a sepsiszentgyörgyi csapatnak, amelynek kapusa szerint nem esélytelenek bukaresti ellenfelükkel szemben sem.
Csakfoci Admin 2020. július 15., szerda 13:25
A bennmaradás kiharcolása mellett a Román Kupa megnyerése is célja a sepsiszentgyörgyi csapatnak, amelynek kapusa szerint nem esélytelenek bukaresti ellenfelükkel szemben sem.
Szerző: Csakfoci Admin 2020. július 15., szerda 13:25

Miközben a román élvonalban a bennmaradásért küzd, a kupában története során először jutott be a döntőbe a Sepsi OSK. A székely csapat még nem biztosította be helyét a következő szezonra az első osztályban, öt ponttal előzik meg az alsóházi tabellán a már osztályozós helyen álló Iasit, az elmúlt héten viszont pont az Iasi elleni kiütéses győzelemmel jutottak be a Román Kupa fináléjába, ahol a nagy múltú Steua Bucuresti utódja, az FCSB lesz az ellenfelük.

Elszántak vagyunk, szó sem lehet arról, hogy csak megjelenjünk a kupadöntőben, igenis a trófeáért fogunk harcolni a FCSB-vel! Nem turisták vagyunk, akik csak úgy odakeveredtek a döntőbe, nagyon szeretnénk megszerezni a trófeát

- nyilatkozta az együttes kézdivásárhelyi születésű kapusa, Niczuly Roland a molcsapat.hu-nak, hozzátéve, hogy egyáltalán nem esélytelenek a bukarestiekkel szemben.

- A bajnokságban hazai pályán 0-0-t játszottunk velük, idegenben pedig 2-1-re kikaptunk úgy, hogy mi szereztünk vezetést. A döntő különleges műfaj, az esélyek nem sokat számítanak, és én is azt gondolom, az a csapat fog nyerni, amelyik jobb napot fog ki - latolgatta az esélyeket Niczuly, azt viszont elismerte, hogy a bajnokságban "koccos" a helyzetük.

Nem mondom, koccos a helyzet a bajnokságban, de biztos vagyok benne, hogy ki fogunk tudni jönni belőle. Tavaly sikerült bejutnunk a felsőházi rájátszásba, és idén sem vagyunk rosszabbak, egyszerűen arról van szó, hogy túlságosan sok döntetlent játszottunk az alapszakaszban.

Nem volt szerencsénk, mert ezek a döntetlenek döntő többségükben inkább elvesztett két pontot jelentettek, mint egy megnyertet. Nem úgy készültünk mi sem, hogy a kiesés elkerüléséért fogunk harcolni, jól is indult a szezon, de valahogy elhagyott minket a szerencse. Többször is előfordult, hogy a hajrában kihagytunk egy 11-est, amivel megnyerhettük volna az adott mérkőzést, így sajnos nem jött össze a felsőházi szereplés.

A kupadöntőre visszatérve megjegyezte, nem tart magyarellenes megnyilvánulásoktól, már csak azért sem, mert zárt kapus lesz a finálé.

- Előfordul ilyesmi, de én nem tartottam volna tőle akkor sem, ha szurkolók vannak a lelátón. Az a helyzet, hogy az FCSB-nek sokkal nagyobb fájdalom lenne a kupadöntő elvesztése, mint a tény, hogy egy székely csapattól kapott ki - tette hozzá nevetve a kapus.

A Román Kupa döntőjét július 22-én Ploiestiben rendezik majd.

Neked ajánljuk
Átigazolások
RB Leipzig
Szoboszlai-pótlás?
A Hoffenheimtől az osztrák Christoph Baumgartner, a Lens csapatától a belga válogatott Lois Openda érkezhet.
Vasas
Iyinbor Patrick
A Vasas bejelentette, hogy Iyinbor Patrick kölcsönszerződése lejártával visszatér a Ferencvároshoz és eldőlt az is, hogy a következő szezonban nem az angyalföldieknél folytatja karrierjét.
ZTE
Ricardo Moniz
Hivatalossá váltak az elmúlt napok sajtóhírei: a ZTE-től az előző szezon végén távozó vezetőedzőt kinevezte a horvát élvonalbeli Slaven Belupo.
Tovább az összes átigazoláshoz