Fotó: Liverpool FC Twitter

Szoboszlai a legkellemetlenebb meccsek aduásza az angolok szerint: "Szívósság és extra minőség"

A Liverpool Echóban megjelent elemzés szerint látszik, hogy a magyar válogatott játékos ismét duzzad a magabiztosságtól.
Budai László 2023. december 7., csütörtök 13:41
Fotó: Liverpool FC Twitter
A Liverpool Echóban megjelent elemzés szerint látszik, hogy a magyar válogatott játékos ismét duzzad a magabiztosságtól.
Szerző: Budai László 2023. december 7., csütörtök 13:41

A Liverpool szerda este, többek között a hosszabbításban betaláló Szoboszlai Dominiknak köszönhetően, 2-0-ra verte a Sheffield Unitedet a Premier League-ben. A mérkőzést a Liverpool Echo elemezte csütörtökön, ebben természetesen ezúttal is részletesen foglakoztak a magyar válogatott csapatkapitányával. A lap Liverpool-szakértője, Ian Doyle szerint a 23 éves középpályás lassan ismét azt a formáját kezdi mutatni, amibe rögtön beleszerettek Angliában.

"Szoboszlai talán még nem érte el az itteni karrierje kezdeti időszakának magasságait, de a mostani határozottan a jó irányba tett lépés volt. A magyar játékos hajlandó elvégezni a piszkos munkát, higgadtságával hatást gyakorolt a játékra, miközben a  házigazdák elfáradtak a Liverpool könyörtelen labdabirtoklásának súlya alatt.

Úgy vélik, a magyar játékos gólján is látszott, hogy fizikálisan és mentálisan is rendben van.

"Az önbizalom láthatóan ismét az ereiben csordogált a nehéz hetek után. Ez megmutatkozott a Darwin Núnez passza utáni labdaérintésében, amivel összezúzta a hazaiakat."

Végül azzal a dicsérettel záródik a cikk, hogy Szoboszlai, valamint csapattársa, Endo is olyan típusú labdarúgó, akik nélkülözhetetlenek az olyan nehéz meccseken, mint amilyet az angol bajnokság egyik legkellemetlenebb stadionjának számító Bramall Lane-en kellett megvívni.

A Premier League-ben nem sok nagyobb próbatétel van, mint a csípősen hideg Bramall Lane-en játszani, ahol meg kell mérkőznöd a kellemetlen ellenféllel és a közönséggel is. A nyáron szerződtetett Szoboszlai és Endo is megtestesítette azt a szívósságot és extra minőséget, amelyre a Liverpoolnak szüksége volt, hogy ne csússzon el egy potenciális banánhéjon. Mindketten gyorsan tanulnak.

Szoboszlai gólja egy egészen különleges kameraállásból

Olvastad már?
Horrorsérülés: Vezéráldozata lett Szoboszlaiék eszeveszett győzelmének - videó
Súlyosan megsérült, s ebben a szezonban várhatóan már nem játszhat Joël Matip, aki Szoboszlai Dominik csapattársa az FC Liverpoolban.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
DVSC
Profi szerződés
Profi szerződést kötöttek 16 éves támadójukkal, az U17-es válogatott Egri Imrével, aki már a klub U19-es együttesében bizonyít.
U Craiova 1948
Giovanni Costantino
Giovanni Costantino októberben lett az FC U Craiova 1948 vezetőedzője, azonban most távozik a román klubtól.
Puskás Akadémia
Pécsi Ármin
Pécsi Ármin 2028-ig szóló szerződést írt alá a Puskás Akadémiával.
Tovább az összes átigazoláshoz