Fotó: PIXSELL/Borna Jaksic, NK Osijek

Szitává lőtték a magyar érdekeltségű klub sportigazgatójának autóját - fotók a megdöbbentő esetről

Az Eszéken dolgozó José Bota nem rettent meg a támadás után, és folytatja munkáját.
Budai László 2024. május 30., csütörtök 9:31
Fotó: PIXSELL/Borna Jaksic, NK Osijek
Az Eszéken dolgozó José Bota nem rettent meg a támadás után, és folytatja munkáját.
Szerző: Budai László 2024. május 30., csütörtök 9:31

Belvárosi lakása közelében szitává lőtték a horvát élvonalbeli Eszék (NK Osijek) sportigazgatójának, José Botának az autóját, amelybe hét golyót röpítettek - számolt be róla a horvát Index, amit a hazai Index szúrt ki. Az eset során az autó szélvédője rongálódott meg.

"A nyomozás még folyamatban van, a rendőrség minden intézkedést megtesz annak érdekében, hogy fényt derítsen a történtekre” – közölte a helyi rendőrkapitányság. Egyelőre úgy tűnik, hogy az ijesztő események nem vették el a portugál szakember kedvét a folytatástól.

Eszembe sem jut, hogy elhagyjam a várost és a klubot, ez csak további motivációt ad

- mondta Boto. A megrongálódott autót Boto munka- és honfitársa, Alfredo Almeida látta meg. A sportigazgató egyébként jelenleg Portugáliában tölti nyaralását.

A Horvát Labdarúgó-szövetség a lehető leghatározottabban elítélte az Eszéken történt incidenst és a bűncselekmény minden körülményének kivizsgálására szólította fel a hatóságokat. Az eszéki klubot is sokkolták a történtek.

- Megdöbbentett minket a támadás, teljes támogatásunkat fejezzük ki sportigazgatónknak, Jose Botának. Arra kérünk mindenkit, aki bármilyen információval rendelkezik, forduljon a rendőrséghez.

Bota korábban nyolc évig dolgozott játékosok megfigyelésével a Benficánál, később állt az ukrán Sahtar és a görög PAOK alkalmazásában is.

Az egyesületnek Mészáros Lőrinc személyében magyar társtulajdonosa is van, míg korábban Kleinheisler László évekig szerepelt az együttesben.

FotókPIXSELL/Borna Jaksic, NK Osijek

Neked ajánljuk
Átigazolások
Fehérvár FC
Megvan az új vezetőedző
Ahogyan azt előre jeleztük, Bartosz Grzelak távozását követően Pető Tamás vette át a Fehérvár irányítását.
Vasas
Kapust igazoltak
A 23 éves Kiss Ágoston az előző szezonban a kieső Tiszakécskét erősítette, de a WYSCOUT adatai alapján ő volt a másodosztály legjobb kapusa.
Újpest/Fehérvár
Bartosz Grzelak
A Csakfoci korábbi hírének megfelelően Bartosz Grzelak távozott a Viditől és az Újpest vezetőedzője lett.
Tovább az összes átigazoláshoz