Szalai Ádámot már Bundesliga-csapatnak ajánlgatják - német válogatott és vb-re kijutó csatárral kell "versenyeznie"

A német Express szerint a Baselben körön kívül került Szalai Ádám megszerzése is jó lehetőség lehet a csatárgondokkal küszködő 1. FC Kölnnek.
Budai László 2022. november 16., szerda 13:17
A német Express szerint a Baselben körön kívül került Szalai Ádám megszerzése is jó lehetőség lehet a csatárgondokkal küszködő 1. FC Kölnnek.
Szerző: Budai László 2022. november 16., szerda 13:17

Szörnyen zárta az évet az 1. FC Köln, amely utolsó öt őszi bajnokiján mindössze két gólt és egy pontot szerzett, így csak a 13. helyen áll a Bundesligában. A csapat csatárai ráadásul az egész félszezonban szenvedtek, a támadók közül a három találatig jutó Stefen Tigges a legeredményesebb. Éppen ezért természetes, hogy azonnal megkezdődtek a találgatások, kik lehetnek az együttes új csatárigazolásai.

Bár a klub az Európa Konferencia Ligában való szerepléssel körülbelül 10 millió eurós bevételre szert tett (a klub a csoport harmadik helyén végzett, így nem jutott tovább), nem áll bőségesen pénz az új igazolásokra, ezért a német Express szerint elsősorban olcsóbban megszerezhető játékosokban gondolkodnak majd. A lap olyan labdarúgókat gyűjtött össze, akiket valami miatt könnyebben lehet szerződtetni: például hamarosan lejár a kontraktusuk, csak csereként számítanak rájuk, a másodosztályban futballoznak, sérülés után térnek vissza, vagy olyan komoly Bundesliga-tapasztalattal rendelkező labdarúgók, akik külföldön játszanak, ám nem jött be nekik a váltás.

Az utóbbi kategóriában két nevet említenek meg lehetséges kölni jelöltként: a Fenerbahce kispadján ücsörgő Serdan Dursunt, valamint Szalai Ádámot.

A magyar csatár helyzete ismert, a Baselnél nem számítanak rá, ezért a keretből is kitették, és az edzéseket sem látogathatta, amiért Szalai a bírósághoz fordult, így most már legalább együtt tréningezhet társaival. A téli váltás azonban szinte biztosra vehető, és az Express szerint a Bundesligába való visszatérés sem kizárt.

Szalai mellett egyébként még olyan támadókat javasolt a lap a Kölnnek, mint David Selke (Hertha, a télen elvileg ingyen távozhat), a 2-szeres német válogatott Nils Petersen (Freiburg, keveset játszik) vagy a dánokkal a vb-re kijutó Yussuf Poulsen (Leipzig, sérülése után kevesebb lehetőséget kapott, és komoly konkurenciája van).

Olvastad már?
NB I: A Fradi dupla edzőtáborban, a Loki a karácsonyi munkában hisz - ez a tervük a csapatoknak a nagy téli leállásra
Kíváncsiak voltunk, hogy mi a tervük az NB I-es csapatoknak az ezúttal különösen hosszúra nyúló szünetre, így összeszedtük, melyik klub milyen program szerint készül majd.
Elolvasom
Átigazolások
Légiósok
Sallai Roland
A Freiburgban játszó Sallai Roland édesapja, Sallai Tibor elárulta, hogy valóban vannak érdeklődők a fia iránt.
Kecskemét
Temesvári Attila
A csakfoci.hu információja szerint a Kecskemét a Szeged középhátvédjét, Temesvári Attilát akarja leigazolni.
MTK Budapest
Merényi Ádám
Profi szerződést írt alá az MTK Budapestnél a 18 éves Merényi Ádám. A 2004-es születésű, saját nevelésű labdarúgó már több mint egy éve bemutatkozott a felnőtt futballban és alapembere az ifi BL-ben sikeres csapatnak.
Tovább az összes átigazoláshoz
Neked ajánljuk