Szalai Ádámot már Bundesliga-csapatnak ajánlgatják - német válogatott és vb-re kijutó csatárral kell "versenyeznie"

A német Express szerint a Baselben körön kívül került Szalai Ádám megszerzése is jó lehetőség lehet a csatárgondokkal küszködő 1. FC Kölnnek.
Budai László 2022. november 16., szerda 13:17
A német Express szerint a Baselben körön kívül került Szalai Ádám megszerzése is jó lehetőség lehet a csatárgondokkal küszködő 1. FC Kölnnek.
Szerző: Budai László 2022. november 16., szerda 13:17

Szörnyen zárta az évet az 1. FC Köln, amely utolsó öt őszi bajnokiján mindössze két gólt és egy pontot szerzett, így csak a 13. helyen áll a Bundesligában. A csapat csatárai ráadásul az egész félszezonban szenvedtek, a támadók közül a három találatig jutó Stefen Tigges a legeredményesebb. Éppen ezért természetes, hogy azonnal megkezdődtek a találgatások, kik lehetnek az együttes új csatárigazolásai.

Bár a klub az Európa Konferencia Ligában való szerepléssel körülbelül 10 millió eurós bevételre szert tett (a klub a csoport harmadik helyén végzett, így nem jutott tovább), nem áll bőségesen pénz az új igazolásokra, ezért a német Express szerint elsősorban olcsóbban megszerezhető játékosokban gondolkodnak majd. A lap olyan labdarúgókat gyűjtött össze, akiket valami miatt könnyebben lehet szerződtetni: például hamarosan lejár a kontraktusuk, csak csereként számítanak rájuk, a másodosztályban futballoznak, sérülés után térnek vissza, vagy olyan komoly Bundesliga-tapasztalattal rendelkező labdarúgók, akik külföldön játszanak, ám nem jött be nekik a váltás.

Az utóbbi kategóriában két nevet említenek meg lehetséges kölni jelöltként: a Fenerbahce kispadján ücsörgő Serdan Dursunt, valamint Szalai Ádámot.

A magyar csatár helyzete ismert, a Baselnél nem számítanak rá, ezért a keretből is kitették, és az edzéseket sem látogathatta, amiért Szalai a bírósághoz fordult, így most már legalább együtt tréningezhet társaival. A téli váltás azonban szinte biztosra vehető, és az Express szerint a Bundesligába való visszatérés sem kizárt.

Szalai mellett egyébként még olyan támadókat javasolt a lap a Kölnnek, mint David Selke (Hertha, a télen elvileg ingyen távozhat), a 2-szeres német válogatott Nils Petersen (Freiburg, keveset játszik) vagy a dánokkal a vb-re kijutó Yussuf Poulsen (Leipzig, sérülése után kevesebb lehetőséget kapott, és komoly konkurenciája van).

Olvastad már?
NB I: A Fradi dupla edzőtáborban, a Loki a karácsonyi munkában hisz - ez a tervük a csapatoknak a nagy téli leállásra
Kíváncsiak voltunk, hogy mi a tervük az NB I-es csapatoknak az ezúttal különösen hosszúra nyúló szünetre, így összeszedtük, melyik klub milyen program szerint készül majd.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Újra csapatot kapott
Ricardo Moniz
A Fradi és a Zete korábbi edzőjének, Ricardo Moniznak kell megmentenie a Zürich idei szezonját.
Fradi
Henry Wingo
A Csakfoci úgy tudja, hogy Henry Wingo nyártól jó eséllyel az MLS-ben szereplő Austin FC-ben folytathatja pályafutását.
BVSC
Lemondott a vezetőedző
Az NB II-es BVSC-Zuglót irányító Szekeres Tamás hétfőn lemondott vezetőedzői tisztségéről. A szakember november végén vette át az együttest, amely jelenleg a másodosztály 15. helyén áll. (hunfoci.hu)
Tovább az összes átigazoláshoz