MTI/Koszticsák Szilárd

Szoboszlai a kő-papír-ollós 11-esről: "Ha gól lett volna belőle, akkor ez az egész nem lenne ekkora ügy" - Rossi felelőtlenségről beszélt

Sallai azt emelte ki, hogy mindketten erős személyiségek, ezért valamilyen módon el akarták dönteni, hogy ki áll oda a büntetőhöz.
Nyikes Zoltán 2023. március 24., péntek 8:49
MTI/Koszticsák Szilárd
Sallai azt emelte ki, hogy mindketten erős személyiségek, ezért valamilyen módon el akarták dönteni, hogy ki áll oda a büntetőhöz.
Szerző: Nyikes Zoltán 2023. március 24., péntek 8:49

Csütörtök este a csakfoci.hu is beszámolt arról, hogy ritkán látható módon, kő-papír-ollóval döntötte el Sallai Roland és Szoboszlai Dominik a Magyarország-Észtország felkészülési mérkőzésen, hogy ki rúgja a tizenegyest. A nem mindennapi jelenettel kapcsolatban Marco Rossi szövetségi kapitány is beszélt a találkozót követő sajtótájékoztatón.

– Ha van elsőszámú kijelölt labdarúgó a büntető végrehajtására, akkor lője ő a 11-est. Ha mindez 3-0-nál történik, akkor még meg is érteném, de 1-0-nál ez felelőtlenség volt. Erről már beszéltem Szoboszlaival. Remélem, a jövőben nem ismétlődik meg, mert ha az észtek kiegyenlítenek, akkor nagyon zavart volna még úgy is, hogy ez egy barátságos meccs volt – idézi Rossit az MTI.

Az esetről kifejtette a véleményét kő-papír-olló két főszereplője is. Szoboszlai azt mondta, "ez nem az egóról szólt".

– Mindketten szerettük volna elvállalni, én pedig nem akartam azt sugallni csapatkapitányként, hogy önző vagyok és nem rendelem alá magam a csapatérdeknek. Valahogy döntenünk kellett, ő rúgta, kihagyta, de majd a következőt be fogja rúgni. Szerintem ha gól lett volna belőle, akkor ez az egész nem lenne ekkora ügy – nyilatkozta Szoboszlai.

Sallai hasonló véleményen volt. Kiemelte, hogy mindketten erős személyiségek, ezért valamilyen módon el akarták dönteni, hogy ki áll oda a büntetőhöz.

– Lehetséges, hogy legközelebb nem teszünk így, de én a következő alkalommal is elvállalom a tizenegyest – jelentette ki a szélső, aki az egész mérkőzést tekintve úgy vélte, voltak kisebb hibák a magyar együttes játékában, ezeket ki kell javítaniuk a hétfői találkozóra, amelyen Bulgária lesz az ellenfél Európa-bajnoki selejtezőn.

Olvastad már?
NB II: Újabb edzőváltás jöhet, Supka lehet a befutó
A csakfoci.hu információi szerint nagy eséllyel Supka Attila lehet a március elején menesztett Horváth Csaba utódja Mosonmagyaróváron.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Gyirmót
Ketten távozhatnak
Honlapunk úgy értesült, hogy Soltész Dominik és Kovács Milán is távozik az NB II-es Gyirmót csapatától, utóbbi játékos pedig a Budapest Honvéd színeiben folytathatja.
Újpest/DVSC
Baranyai Nimród
A Debreceni VSC U21-es válogatott jobbhátvédjével, Baranyai Nimróddal pótolhatja az Újpest a kölcsönjátéka után Zalaegerszegre visszatérő Huszti Andrást. (nso.hu)
Újpest
Mészöly Géza
Hivatalossá vált, hogy nem hosszabbítják meg Mészöly Géza vezetőedző lejáró szerződését.
Tovább az összes átigazoláshoz