Fotó: kisvardafc.hu

Révész: "Soha ilyen erős keret nem volt még Kisvárdán" - a brazil csúcsigazolás még nem játszik a Fradi ellen

A sportigazgató elmondása szerint a Ferencváros ellen már teljesen más Kisvárda lép pályára, mint az Újpest ellen az őszi utolsó fordulóban.
Csakfoci.hu 2024. február 1., csütörtök 20:22
Fotó: kisvardafc.hu
A sportigazgató elmondása szerint a Ferencváros ellen már teljesen más Kisvárda lép pályára, mint az Újpest ellen az őszi utolsó fordulóban.
Szerző: Csakfoci.hu 2024. február 1., csütörtök 20:22

A gyenge őszi szereplés, 17 forduló után 14 ponttal az utolsó, 12. helyen áll a bajnokságban a Kisvárda, – a szponzorok egyetértésével – arra sarkallta a klub vezetést, hogy erősebb keretet állítsanak össze az élvonalbeli tagság megőrzéséért. Révész Attila ezzel érvelt amellett, hogy miután a fiatalpercekben jól állnak, inkább most olyan játékosokat kerestek, akik váratlan megoldásokra képesek az ellenfél kapuja előtt, illetve stabilizálják a védelmüket – írja az m4 sport.hu.

– A csapatunkból és a futballban általánosan hiányoznak a cselezni, az egy az egyezni tudó játékosok. Taktikailag, fegyelmezettség tekintetében a magyar bajnokságban olyan szintet képviselnek az együttesek, amelyeket csak csapatjátékkal nagyon sok esetben nehéz feltörni. Olyan futballistákat kerestünk, akik az egyéni képességek alapján több segítséget nyújtanak – magyarázta a sportigazgató, aki a 3-szoros brazil válogatott Wellington Nemmel kapcsolatban elmondta, hogy a Ferencváros ellen szombaton még biztosan nem játszik. Eleve nem kapták még meg a játékengedélyét a Vitóriától a nemzetközi átigazolási rendszerben, de egyébként sem bevethető, mert azon túl, hogy akklimatizálódik, az erőállapota sem tökéletes, hiszen egy ideje csupán egyéni edzéseket végzett.

– A feladata nem is az, hogy most segítsen, hanem az olyan csapatok ellen, amelyek velünk azonos erősségűek a mérleg nyelvét jelenthesse – fogalmazta meg elvárásait, azzal kiegészítve, hogy talán a jövő héten esedékes hétközi és hétvégi fordulóban már beugorhat. Hangsúlyozta, a brazil másodosztályt erősebbnek ítéli a hazai élvonalnál, így onnan érkezve a 32 éves támadó erősítést kell jelentsen, ráadásul a figyelmet is a klubra irányíthatja. – Soha ilyen erős keret nem volt még Kisvárdán, biztos vagyok benne, hogy ezzel a kerettel az első négyben leszünk a tavaszi tabellát illetően – szögezte le a bennmaradás elérésében biztos, az utolsó hely elhagyását legkésőbb áprilisra prognosztizáló Révész.

A hétvégi NB I-es bajnokival kapcsolatban Révész elmondta, a Ferencváros ellen már teljesen más Kisvárda lép pályára, mint az Újpest ellen zárásként. Tudják, hogy az FTC egy más kategória, de hazai pályán, ezzel az önbizalommal, amivel rendelkeznek és azzal a munkával, amit beletett a csapat a felkészülésbe, valamint a telt házzal, felfokozott hangulat mellett lehet esélyük a bravúrra.

Feczkó Tamás, a csapat vezetőedzője úgy fogalmazott: „A cél az volt, hogy ne csak igazoljunk, hanem erősítés is legyen, aki idejön hozzánk, hiszen nagyon kiélezett harc várható a bennmaradásért. A Kisvárda mindenféleképpen szeretne bennmaradni, és úgy gondolom, adottak a feltételek ahhoz, hogy ezt a célt teljesítsük.”

Szerinte a helyzetek kialakításával már korábban sem volt gondjuk, de helyzetkihasználásban mindenképpen előre kell lépniük.

Neked ajánljuk
Átigazolások
Légiósok
Szalai Attila
A nyártól biztosan nem számítanak már Szalai Attila szolgálataira Freiburgban a Kicker szerint.
Légiósok
Németh Szabolcs
Az osztrák negyedosztályú ASK Kohfidisch vezetőedzője lett Németh Szabolcs, a Haladás, a Dorog és a Soproni VSE korábbi trénere.
Kisvárda
Mario Ilievski
Két élvonalbeli csapat is érdeklődik Mario Ilievski iránt, aki a Várda kiesése esetén bizonyos feltételekkel távozhat a klubtól. (NSO)
Tovább az összes átigazoláshoz