Fotó: molfehervarfc.hu

Rekordközeli igazolás az NB I-en belül: A Vidi riválistól szerződtetett magyar játékosokat - hivatalos

Az Újpest két magyar játékosa, Csongvai Áron és Katona Mátyás is a Vidiben folytatja pályafutását.
Nyikes Zoltán 2023. február 14., kedd 14:51
Fotó: molfehervarfc.hu
Az Újpest két magyar játékosa, Csongvai Áron és Katona Mátyás is a Vidiben folytatja pályafutását.
Szerző: Nyikes Zoltán 2023. február 14., kedd 14:51

Kedden hivatalossá vált, amit az elmúlt napok hazai sajtóhírei alapján már sejteni lehetett: az Újpest FC értékesítette Csongvai Áron és Katona Mátyás játékjogát, akik így a jövőben a MOL Fehérvár FC-ben folytatják a pályafutásukat.

Az újpesti közlemény azt írja: "Olyan ajánlatot kapott a Klub, amely rekordközeli a Magyarországon két labdarúgó egyesület közötti átigazolások történetében. Az pedig külön büszkeséget jelent, hogy mindössze hét és fél év alatt sikerült kinevelni két ilyen játékost, akikről ráadásul a magyar futball korábban lemondott. Ez az értékesítés is megerősíti hitünket a fenntartható modellben, melyet Klubunk követ, valamint a második esélyben, melyet mindenkinek megadunk, aki élni szeretne vele."

Katona Mátyás három évre kötelezte el magát a Vidihez, és a 77-es mezben láthatják majd a pályán a szurkolók.

– A sportigazgató és a szakmai stáb által felvázolt jövőkép abszolút meggyőző volt számomra, és annak is örülök, hogy Csongival (Csongvai Áron beceneve - szerk.) együtt érkezem, vele már régóta ismerjük egymást, barátok is vagyunk, biztosan ez is segít majd a beilleszkedésben. Az a célom, hogy gyorsan beépüljek a csapatba, és együtt minél sikeresebb szezont tudjunk zárni. Természetesen szeretnék minél többet a pályán lenni és sokat hozzátenni a csapat eredményességéhez – nyilatkozta a Vidi klubhonlapján Katona Mátyás.

Csongvai Áron is három évre szóló szerződést írt alá a Vidinél, és a 14-es mezben játszik majd piros-kékben.

– Éreztem, hogy nagyon szeretne a Vidi, ami magabiztossággal és pozitív érzéssel töltött el. Egyértelműen előrelépés ez az átigazolás a karrierem és a fejlődésem szempontjából. Nagy célokkal érkezem, a klub felépítése és körülmények maximálisan adottak a célok eléréséhez. Bele kell állnunk a kemény munkába, csak magunkra kell fókuszálnunk és akkor bizonyítani tudjuk majd, hogy a Vidi sokkal többre hivatott, mint ahol jelenleg áll a tabellán. Nagy elvárásaim vannak magammal szemben is, szeretnék minél több játéklehetőséget kapni és jó teljesítményt nyújtani, annak érdekében is, hogy újra meghívót kaphassak majd a válogatott keretbe – nyilatkozta a Vidi hivatalos oldalán Csongvai Áron.

A sportigazgató a két új igazolásról

Katona Mátyás személyében olyan játékossal bővült a csapatunk kerete, aki kreativitásával sokat segíthet a támadójátékunk eredményességében. Tizes poszton és a középpálya szélén is bevethető játékos, így bővültek a stáb variációs lehetőségei. Örülök, hogy fiatal magyar játékossal sikerült megerősíteni csapatunk keretét – nyilatkozta Juhász Roland sportigazgató, aki Csongvaira is kitért. –Mindenképp fiatal magyar játékosokkal szerettük volna megerősíteni a keretet, Csongvai Áron pedig már a magyar válogatott keretébe is bekerült, emellett pedig az élvonalban is van már jópár meccs a lábában. Arra számítok, hogy Áron érkezésével a védelmünk stabilabb lesz, de akár a középpályán is be lehet őt vetni, vagyis az edzői stáb variációs lehetőségei is nőni fognak

Neked ajánljuk
Átigazolások
Újpest
Lőw Zsolt, Szalai Ádám
Sajtóhírek szerint Szalai Ádám nemet mondott az Újpest sportigazgatói pozíciójára. A lila-fehérek felvették a kapcsolatot Lőw Zsolttal is, aki azonban nem edzőként segítene.
Légiósok
Szalai Attila
A Kicker szerint a Hoffenheim sportigazgatója az olyan "átigazolási mellényúlások" miatt távozhat, mint például Szalai Attila, Mërgim Berisha és Anton Stach.
Nyíregyháza
Révész Bálint
A klubtulajdonos az erősítési tervekről is beszélt a csakfoci.hu-nak.
Tovább az összes átigazoláshoz